Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

EXCLUSIV. Nicu Ștefănuță, după ce a obținut un nou mandat ca europarlamentar: Tinerii caută alternative în politică

Nicolae Ștefănuță a declarat în exclusivitate, pentru Euronews România, că a trecut pragul electoral în 98% din secțiile de votare, cu rezultate excelente în marile centre urbane.

El a subliniatnecesitatea unei mișcări progresiste,care să lupte pentru sănătate, drepturi civile și egalitate.

Ștefănuță a evidențiat declinul încrederii în partide tradiționale și a menționat că tinerii preferă implicarea în politică prin organizații informale.

”Avem 98% din secții în care am trecut pragul și ce a rămas sunt centre urbane mari unde am avut rezultate foarte bune, matematic este imposibil să se întoarcă decât în cazul unor fraude pe care nimeni nu și le dorește

. Eu îmi explic ușor cum am trecut, românii au uitat că se mai și visează, se poate să avem și vise aspiraționale în țara asta, nu doar depresii, regrete și dezgust, se mai poate și visa se mai poate și construi în țara asta, am construit împreună cu alți 1000 de voluntari o mișcare progresistă, asumată, verde, care luptă pentru sănătate, pentru drepturile civile, pentru drepturile femeilor, drepturi egale și românii au considerat că nu toată țara e conservatoare și de un fel, România e diversă și mertiă ca toată populația să fie reprezentată.

E un declin al încrederii în partide, partidele sunt undeva sub nivelul de încredere al Parlamentului, care era de obicei ciuca bătăilor la încredere.

Tinerii sunt acum într-o gândire în care s-ar implica într-o politică informală, adică le e greu e să facă acele carnete de partid, li se pare un sistem rigid, organizația noastră de voluntari s-a simțit foarte bine, aceștia s-au simțit că se pot exprima așa cum sunt ei. Am fost în partid, da și nu m-am simțit în acel safe-space.

Eu lupt pentru această culoare, vicepreședinte al grupului european al Verzilor. Vin negocieri importante acum în Parlamentul European, trebuie să ne gândim ca verzii să fie parte din coaliția de guvernare care va decide viitorul Europei.”, a declarat Nicolae Ștefănuță, pentru Euronews România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE