Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Viva Technology 2024 începe la Paris. Euronews România prezintă noutățile de la cel mai mare eveniment din Europa, dedicat inovației și start-up-urilor

Expoziția Viva Technology, considerată unul dintre cele mai influente evenimente dedicate dezvoltării în domeniul tehnologiei, începe miercuri la Paris. Peste 150.000 de persoane sunt așteptate să vină în capitala Franței pentru a descoperi timp de patru zile inovațiile marilor companii IT, precum și cele create de firme de tip start-up.

Viva Technology este organizat în perioada 22-25 mai la Expo Porte de Versailles, cel mai mare parc expozițional din Franța. Spațiul pus la dispoziție companiilor participante este de 55.000 de metri pătrați, echivalentul a zece terenuri de fotbal.

Jurnaliștii Euronews România, Silviu Calangiu și Răzvan Mihalașcu, vor relata despre cele mai râvnite gadgeturi de la Viva Technology 2024.

A opta ediție a evenimentului va avea în centrul dezbaterilor inteligența artificială. Această nouă tehnologie poate revoluționa numeroase industrii și ne poate ajuta în activitățile noastre de zi cu zi, dovadă stă faptul că liderii europeni și americani investesc masiv pentru a obține supremația în acest domeniu.

La Paris, vor fi expuse soluții de mobilitate pentru dezvoltarea orașelor inteligente, o piață ce ar putea depăși 250 de miliarde de dolari până în 2030, conform estimărilor specialiștilor. De asemenea, crearea de noi dispozitive într-un mod sustenabil pentru a proteja mediul reprezintă unul dintre principalele subiecte abordate de cei peste 11.000 de expozanți din întreaga lume.

Bernard Arnault, cel mai bogat om din lume, printre invitații speciali ai Viva Technology 2024

La ediția din 2024 a Viva Technology vor luat cuvântul o serie de personalități, precum Charles Michel, președintele Consiliului European, Bernard Arnault, președinte și director general al LVMH, și Werner Vogels, director tehnic al Amazon.com.

De asemenea, surorile Serena și Venus Williams, multiple campioane în tenis, vor vorbi despre investiția pe care au făcut-o într-o platformă de tranzacționare.

La edițiile din anii precedenți ale Viva Technology au fost invitați mari jucători în domeniul IT, precum Elon Musk, Tim Cook, Mark Zuckerberg și Jack Ma.

Viva Technology, în cifre

  • Peste 150.000 de persoane din întreaga lume sunt așteptate să viziteze expoziția.
  • Peste 11.400 de companii își expun produsele inovatoare.
  • Conferințe la care vor participa 2.800 de specialiști în industria IT.

La Viva Technology și-au anunțat participarea expozanți din peste 120 de țări, inclusiv Marea Britanie care se numără printre cele 14 țări din Europa prezente.

Japonia, țara anului la Viva Technology 2024

Japonia a fost desemnată ”țara anului”, iar specialiști din zeci de companii nipone își vor prezenta noile tehnologii.

”Cu un palmares dovedit în materie de inovare, Japonia și-a consolidat în mod constant poziția de poziția de lider mondial în domeniul tehnologiei în ultimii ani. Guvernul japonez își propune să crească numărul de unicorni și de startup-uri din capitală de zece ori în următorii cinci ani.

Japonia vine cu un număr record de 60 de startup-uri și companii nipone. Acestea includ 36 de startup-uri japoneze promițătoare susținute de JETRO în domeniul tehnologiei verzi, deeptech, mobilitate și inteligență artificială, precum și șase mari grupuri japoneze angajate în inovarea deschisă, ele însele găzduind 16 startup-uri”, a anunțat organizatorii Viva Technology 2024.

Consiliul European pentru Inovare, prezent la Viva Technology

Companii start-up-uri din 14 state europene, inclusiv din România, își vor prezenta produsele la expoziția de tehnologie din Paris. Organizatorii susțin că, față de ediția precedentă,vor fi cu 40% mai mulți expozanți din țări precum Germania, Franța, Belgia și Elveția. În plus, Marea Britanie va participa, în premieră, la acest eveniment.

De asemenea, Consiliul European pentru Inovare va avea reprezentanți la târgul din capitala Franței.

Start-up-uri din Africa, invitate la expoziția de tehnologie din Paris

Continentul african este reprezentat la VivaTech, de Algeria, Tunisia, Coasta de Fildeș și Senegal, ce vor expune peste 100 de startup-uri africane. Va exista și o scenă dedicată tehnologiilor africane.

De asemenea, VivaTech organizează a treia ediție a premiilor AfricaTech, o inițiativă prin care sprijină startup-urile tech care au un impact semnificativ în domeniul climei, al sănătății și al comerțului electronic.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE