Protestele lucrătorilor din sistemul medical din Marea Britanie se extind. După asistenții medicali, în stradă ies și lucrătorii de pe ambulanțe.
Asistenții medicali din Marea Britanie, care au intrat în grevă, pentru a doua oară în ultimele două săptămâni, cer majorarea salariilor. Acestora li se alătură mii de lucrători de pe ambulanțe din Anglia și Țara Galilor. De această dată, însă, autoritățile au recrutat 1.200 de reprezentanți ai armatei, care să-i înlocuiască temporar pe lucrătorii aflați în grevă.
Oamenii sunt nemulțumiți de creșterea costului vieții
James Shaw, reprezentantul armatei britanice: „Membrii forțelor armate vor oferi sprijin non-clinic și sub formă de șoferi de ambulanță. Vor fi desemnați să îndeplinească sarcini care nu sunt de urgență, așa că nu ar trebui să existe cazuri în care să fie nevoiți să treacă la culoarea roșie a semaforului. Sarcina lor este, așa cum am spus, să intervină la situații unde nu există pericol pentru viață. În cazul în care este o amenințare pentru viață, la acel incident vor fi trimise echipaje de paramedici.”
Lucrătorii din sănătate se alătură, astfel, celui mai mare val de proteste ale angajaților din economia britanică, din ultimele decenii, inclusiv din domeniul feroviar și poștal. Oamenii sunt nemulțumiți de creșterea costului vieții, după scumpirea record a alimentelor și energiei. Inflația este alimentată atât de dezechilibrele provocate de pandemia de COVID, cât și de războiul din Ucraina.