Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Val de căldură extremă în Europa. Meteorologii anunță temperaturi caniculare în țări precum Turcia, Grecia sau Italia

Europa este lovită zilele acestea de un val de căldură extremă. Autoritățile îi sfătuiesc pe oameni, în special pe turiști, să nu stea prea mult în soare și să se hidrateze corespunzător. În unele zone din Turcia s-au înregistrat temperaturi mai mari cu 12 grade față de media acestei perioade. Iar în Grecia, destinație populară pentru turiștii din întreaga lume, cel puțin cinci oameni au murit din cauza căldurii. Meteorologii se așteaptă la temperaturi caniculare și în alte țări, precum Italia sau Bulgaria. 

Temperaturi de peste 40 de grade în Turcia

În mai multe regiuni din Turcia s-au înregistrat temperaturi de peste 40 de grade Celsius. Meteorologii anunță că atât indicele de umiditate, cât și temperatura resimțită depășesc valorile normale pentru luna iunie. Cu toate acestea, mii de oameni merg la plajă în plin soare. 

Este alertă de caniculă și în Ungaria, valabilă cel puțin până la sfârșitul săptămânii. Autoritățile au îndemnat populația să bea suficiente lichide și să se protejeze de soare. Meteorologii se așteaptă ca recordul de căldură pentru luna iunie să fie doborât zilele acestea. 

Pe de altă parte, în Germania, acolo unde se desfășoară zilele acestea Campionatul European de fotbal, meteorologii au emis mai multe avertizări de ploi abundente. Zonele special amenajate pentru fani, inclusiv cea din Leipzig, au fost închise temporar din cauza unei furtuni. A fost prognozat și vânt puternic pentru regiuni din vestul și centrul țării. La începutul lunii, mai mulți oameni și-au pierdut viața în Germania din cauza inundațiilor grave provocate de precipitații abundente.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE