Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Americanii se confruntă cu un val de căldură extremă: Autoritățile din marile orașe anunță măsuri speciale

Autoritățile îi sfătuiesc pe oameni să se hidrateze corespunzător și să evite să iasă din casă atunci când razele soarelui sunt cele mai puternice.

Peste 75 de milioane de americani sunt afectați de valul de căldură extremă. Autoritățile din marile orașe anunță măsuri speciale pentru locuitori. Primarul orașului New York a declarat că vor fi distribuite așa-numitele pachete de răcorire muncitorilor care lucrează în aer liber, cum ar fi angajații din construcții sau livratorii.

Măsuri speciale, anunțate în marile orașe

Eric Adams, primarul orașului New York: Căldură și umiditate ridicată sunt prognozate și în următoarele zile. Marți și miercuri ne așteptăm să vedem temperaturi de până la 40 de grade Celsius. Este esențial să vă planificați din timp și să vă asigurați că toată lumea este în siguranță, inclusiv animalele de companie. Așa cum am spus acum câteva săptămâni, dorim ca newyorkezii care lucrează afară să se răcorească. Așadar, vom distribui mii de atfel de truse de răcorire muncitorilor care fac livrări și celor care lucrează în aer liber sub soarele fierbinte.

Meteorologii au emis deja alerte de căldură în mai multe state

Localnic: Uneori avem ventilatoare aici, dar astăzi nu le-am adus. Va trebui să suportăm căldura toată ziua.

Localnic: Încerc să beau cât mai multă apă rece și când am nevoie de aer, ies pentru o clipă și încerc să mă relaxez.

Localnici: Bem foarte multă apă. Eu, cel puțin. Am fost antrenor de fotbal înainte, așa că sunt foarte familiarizat cu semnele de insolație și boli cauzate de căldură și epuizare din cauza căldurii, chestii de genul ăsta. Așa că, mai devreme astăzi, am spus familiei noastre că vom ieși cu toții din parc timp de 30 de minute, apoi vom merge să luăm apă și vom sta înăuntru. Așa că mă asigur că evităm astfel de lucruri.

Anul trecut, Statele Unite au fost traversate de cel mai mare val de căldură din ultimele decenii. Meteorologii se așteaptă ca temperaturile să depășească 40 de grade Celsius.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE