Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un nou atac al Israelului în Gaza a ucis peste 40 de persoane. IDF spune că a vizat un centru de comandă Hamas

Cel puțin 40 de palestinieni au fost uciși în atacurile aeriene ale Israelului asupra unei tabere de corturi dintr-o zonă umanitară, în Khan Younis, după cum au declarat oficialii din Gaza.

Unii membri ai apărării civile din Gaza au precizat că alte 60 de persoane au fost rănite și transferate la spitalele locale.

Nou atac al israelienilor în Gaza

Tabăra de corturi din zonă a fost lovită de cel puțin patru rachete, potrivit surselor locale. Tabăra era plină de refugiați din alte zone ale Fâșiei Gaza. Pe de altă parte, armata israeliană susține că de fapt a atacat un centru de comandă al Hamas, conform Al Jazeera.

În plus, campania ONU de vaccinare împotriva poliomielitei în nordul Gazei este incertă, după ce soldații israelieni au reținut personalul ONU, iar buldozerele israeliene au avariat vehicule ONU, după cum a declarat șeful UNRWA, Philippe Lazzarini.

Cel puțin 40.988 de oameni au fost uciși și 94.825 au fost răniți în războiul dintre Israel și Hamas, potrivit sursei citate. În Israel, numărul celor uciși în atacurile conduse de Hamas, începând cu 7 octombrie 2023, este de cel puțin 1.139, iar peste 200 de persoane au fost luate prizonieri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE