Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atac israelian în Siria. Loviturile au ucis 14 persoane și au rănit peste 40

Mai multe persoane au fost ucise, iar alte zeci rănite în mai multe atacuri israeliene care au lovit mai multe zone din provincia siriană Hama la sfârșitul zilei de duminică, deteriorând o autostradă și provocând incendii, a anunțat luni dimineață agenția de presă de stat siriană SANA.

Numărul inițial al deceselor raportat de Spitalul Național Masyaf din vestul provinciei Hama a fost de patru, însă numărul persoanelor ucise în timpul loviturilor israeliene nocturne în Siria a crescut la cel puțin 14 morți și 43 de răniți, potrivit presei de stat siriene.

Citându-l pe șeful spitalului, Faysal Haydar, SANA a declarat că au fost 14 morți și 43 de răniți.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, un monitor de război cu sediul în Marea Britanie, a declarat că cel puțin patru dintre cei uciși erau civili.

Una dintre lovituri a vizat un centru de cercetare științifică din Maysaf, iar altele au lovit locuri în care „milițiile și experții iranieni sunt staționați pentru a dezvolta arme în Siria”, a declarat Observatorul sirian pentru drepturile omului.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea armatei israeliene. În ultimii ani, Israelul a efectuat sute de lovituri asupra unor ținte aflate în zonele controlate de guvern din Siria devastată de război, însă rareori recunoaște sau discută despre aceste operațiuni.

Loviturile vizează adesea forțele siriene sau grupuri susținute de Iran

Israelul a jurat să oprească înrădăcinarea Iranului în Siria, în principal pentru că Siria este o rută crucială prin care Iranul trimite arme către grupul militant libanez Hezbollah.

Hezbollah s-a confruntat cu forțele israeliene în ultimele 11 luni, în contextul războiului Israelului împotriva Hamas - un aliat al Hezbollah - în Gaza.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE