Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un milimetru a făcut diferența între viață și moarte pentru Trump. O animație 3D arată traiectoria glonțului care l-a rănit

Donald Trump a scăpat la limită de o rană mortală. O animație 3D care a apărut pe rețelele de socializare arată traiectoria glonțului care l-a rănit pe fostul lider american.

Supraviețuirea lui Trump, un miracol

Glonțul a trecut la o distanță milimetrică de capul lui Trump, rănindu-l ușor la urechea dreaptă. Dacă nu și-ar fi mișcat capul în timpul discursului electoral, Trump ar fi fost la ora actuală un om mort.

După ce grafica a devenit virală, internauții sunt de părere că supraviețuirea lui Trump a fost un adevărat miracol.

La cinci zile de la tentativa de asasinare a fostului președinte republican, motivul atacatorului în vârstă de 20 de ani rămâne în continuare necunoscut. Mai mult decât atât, Secret Service se confruntă cu tot mai multe întrebări legate de cum a reușit atacatorul să se apropie atât de mult de Trump.

Poliția locală a transmis Secret Service, înainte de mitingul de sâmbătă al lui Trump, că nu dispune de resursele necesare pentru a securiza clădirea din care s-a tras asupra fostului președinte, potrivit publicației The Washington Post. Richard Goldinger, procurorul districtual din Butler County, Pennsylvania, unde a avut loc mitingul, a declarat că Secret Service „a fost informat că departamentul local de poliție nu avea resursele necesare pentru a ajuta la securizarea acelei clădiri”.

Relatarea lui Goldinger a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Secret Service, Anthony Guglielmi. El a declarat că propunerea de a staționa o mașină de patrulare și un ofițer în fața complexului de clădiri Agr International a făcut parte din planificarea prealabilă a Secret Service pentru securizarea structurii care avea un acoperiș extins cu o vedere neobstrucționată asupra scenei mitingului, aflată la mai puțin de 150 de metri distanță.

La toate evenimentele publice, Secret Service se străduiește să protejeze împotriva riscului ca un trăgător aflat la înălțime să aibă o linie vizuală clară asupra președintelui sau a altor înalți funcționari aflați sub protecția agenției. Cinci foști agenți cu experiență în securizarea unor evenimente similare au declarat pentru The Washington Post că un ofițer de poliție staționat în afara clădirii ar fi putut ajuta la detectarea mai rapidă a atacatorului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE