Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

J.D. Vance, candidatul lui Trump la funcția de vicepreședinte al Statelor Unite, și-a acceptat oficial nominalizarea

J.D. Vance, candidatul lui Trump la funcția de vicepreședinte al Statelor Unite, s-a prezentat națiunii în cea de-a treia zi la Convenția Republicanilor din Milwaukee. Fostul președinte american, Donald Trump, și-a urmărit colegul din lojă  fiind în continuare bandajat la urechea dreaptă. 

După ce J.D. Vance a fost anunțat oficial drept candidatul republicanilor la funcția de vicepreședinte, atenția a fost îndreptată către soția sa: Usha Vance. În discursul de introducere a soțului său, avocata din India a povestit cum l-a cunoscut pe Vance la Universitatea din Yale. 

Usha Vance, soția lui J.D. Vance: ”Când J.D. m-a cunoscut, a abordat diferențele dintre noi cu curiozitate și entuziasm. A vrut să știe totul despre mine, de unde vin, cum a fost viața mea. Am marele privilegiu de a-l prezenta pe soțul meu și viitorul vicepreședinte al Statelor Unite, J.D. Vance.”

După ce și-a îmbrățișat soția, J.D. Vance a vorbit despre copilărie, experiența sa ca pușcaș marin, și despre parcursul său de la Facultatea de Drept Yale până în Senatul Statelor Unite. A promis că dacă va obține funcția pentru care a fost nominalizat, va lupta pentru clasa muncitoare. 

James David Vance, candidatul republican pentru funcția de vicepreședinte: ”Și vă mai promit un lucru. Oamenilor din Middletown, Ohio, și tuturor comunităților uitate din Michigan, Wisconsin, Pennsylvania și Ohio și din fiecare colț al națiunii noastre. Vă promit că voi fi un vicepreședinte care nu va uita niciodată de unde a venit.” 

Transformat într-un timp extrem de scurt din critic în susținător al lui Donald Trump, JD Vance nu a ratat șansa de a-l lăuda pe fostul lider de la Casa Albă și de a aduce în discuție eșecurile administrației lui Joe Biden. 

Experții spun că Vance, un novice în sfera politică, ar putea fie să-l ajute pe Trump în campania electorală, fie să-l încurce deoarece nu se bucură de multă notorietate. 

Steve Peoples, jurnalist The Associated Press: ”Am vorbit cu lideri republicani din Midwest și mi-au spus că pur și simplu nu îl cunosc. Nu l-au văzut niciodată. Are 39 de ani. Este în funcție de mai puțin de doi ani. A avut această ascensiune extraordinară. Și din cauza asta oamenii nu-l cunosc. Asta prezintă oportunități pentru Donald Trump, dar prezintă și riscuri politice.” 

Republicanii au dat dovadă de unitate în partid în timp ce îl aplaudau aprobator pe Vance. Donald trump a urmărit momentele cu satisfacție din loja unde stătea chiar lângă soția lui Vance. Convenția de patru zile a Republicanilor se va termina cu punctul culminant, discursul lui Trump. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE