Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

The Post: Secret Service știa că poliția locală nu poate securiza clădirea din care s-a tras asupra lui Donald Trump

Poliția locală a transmis Secret Service, înainte de mitingul de sâmbătă al lui Donald Trump, că nu dispune de resursele necesare pentru a securiza clădirea din care s-a tras asupra fostului președinte, anunță publicația The Washington Post.

Richard Goldinger, procurorul districtual din Butler County, Pennsylvania, unde a avut loc mitingul lui Trump, a declarat că Secret Service „a fost informat că departamentul local de poliție nu avea resursele necesare pentru a ajuta la securizarea acelei clădiri”.

Relatarea lui Goldinger a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Secret Service, Anthony Guglielmi. Guglielmi a declarat că propunerea de a staționa o mașină de patrulare și un ofițer în fața complexului de clădiri Agr International a făcut parte din planificarea prealabilă a Secret Service pentru securizarea structurii care avea un acoperiș extins cu o vedere neobstrucționată asupra scenei mitingului, aflată la mai puțin de 150 de metri distanță.

La toate evenimentele publice, Secret Service se străduiește să protejeze împotriva riscului ca un trăgător aflat la înălțime să aibă o linie vizuală clară asupra președintelui sau a altor înalți funcționari aflați sub protecția agenției. Cinci foști agenți cu experiență în securizarea unor evenimente similare au declarat pentru The Washington Post că un ofițer de poliție staționat în afara clădirii ar fi putut ajuta la detectarea mai rapidă a atacatorului.

Guglielmi a declarat că, cu aproximativ 20 - 30 de minute înaintea atacului, poliția locală desemnată să supravegheze interiorul clădirii a avertizat prin radio echipa de securitate a Secret Service cu privire la o persoană suspectă care avea un rucsac. Acești polițiști au transmis, de asemenea, o fotografie a persoanei, a declarat Guglielmi.

Departamentul american pentru Securitate Internă a deschis o anchetă cu privire la Secret Service după tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE