Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un elev din Focșani a primit 6 puncte în plus după contestația de la Evaluarea Națională. Media a crescut de la 3,50 la 9,75

Un elev din Focșani a primit peste 6 puncte în plus la matematică după ce a făcut contestație la Evaluarea Națională.

Inițial, lucrarea fusese notată cu 3,50, iar după contestație elevul a primit 9,75. Media finală a ajuns, astfel, la 9,65.

Inspectoratul școlar județean Vrancea a informat că a fost vorba de o eroare de scanare.

În urma contestației, lucrarea a fost scanată, reîncărcată pe platformă și reevaluată.

De asemenea, asistentul care a greșit a fost sancționat. Ministerul Educației a mai informat că în cazul a 5 lucrări la nivel național, diferența de notare a fost mai mare de 2 puncte, fiind vorba de cazuri de eroare umană.

În rest, majoritatea lucrărilor contestate au avut diverențe de sub 50 de sutimi la reevaluare.

Potrivit rezultatelor inițiale la Evaluarea Națională 2024, publicate pe 3 iulie, 74,4% de candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 la examen. Anul trecut, după soluționarea contestațiilor, procentul elevilor cu medii mai mari sau egale cu 5 a crescut cu 0,20% (de la 76,2% la 76,4%).

Pentru elevii care au depus contestații, fiecare zecime pe care o pot obține în plus la nota finală poate avea un aport important la admiterea la liceu. Acest lucru pentru că media obținută la Evaluarea Națională va fi și media de admitere la liceu în 2024. Media notelor obținute în clasele V-VIII nu va mai conta la calcularea mediei cu care se intră la liceu, ci va fi doar unul din criteriile de departajare, în cazul elevilor cu medii de admitere egale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE