Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Turism cu o aplicație de explorare a orașului. „Avem un joc și te plimbi cu Păcală prin Muzeul Satului”

Puteți să fiți turist în propriu oraș dacă vă jucați cu o aplicație dezvoltată în România de mai mulți ani de câțiva tineri entuziasmați de domeniul IT-ului. E descărcată și în alte țări și ajută sute de mii de turiști să descopere locurile noi în care ajung într-o manieră interactivă. Turiștii se transformă într-un mod captivant în căutători de comori, primesc indicii care îi ajută să descopere povestea locului în care se află.

În direct la Euronews România, Claudiu Petria, cofondatorul Questo, a explicat că „700 de milioane de oameni călătoresc anual și nu rezervă nimic, o activitate, un tur sau un bilet la o atracție”.

„Pur și simplu, ajung în orașe și ar vrea să facă ceva care să poată fi accesibil oricând, care să poată să le ofere posibilitatea de a pune pauză, de a continua, de a face poze, de a mânca.

Noi venim în întâmpinarea loc cu soluția pe care am dezvoltat-o, cu această experiență prin care tehnologia este doar un mic facilitator, e un suport pentru experiență. Noi te facem atent la detalii din orașul respectiv. Indiciile sunt locuri sau elemente din lumea reală pe care tu trebuie să le descoperi.

Pe măsură ce le pui în aplicație, deblochezi povestea locurile pe care le avem pe traseele respective. Mai mult, fiecare traseu are o poveste”, a explicat cofondatorul aplicației Questo.

Claudiu Petria: „Stăm foarte mult conectați online, dar uităm să ne mai conectăm în lumea reală”

Aplicația este concepută ca un joc în care utilizatorii pot intra în pielea unui personaj fantastic.

„Ești un soldat care pregătește cetatea Brașovului de apărare. Ești Sherlock Holmes în Londra sau poți să fii un samurai în Tokyo. Intri și mai mult în pielea unui personaj.

Și în contextul în care ne aflăm acum, stăm foarte mult conectați online, dar uităm să ne mai conectăm în lumea reală. Pentru asta am creat inclusiv jocuri pentru localnici în care oamenii vin cu costume. E ca un fel de festival pe stradă, merg cu familiile, cu copiii.

Chiar am lansat unul care a avut mare succes - The Oz escape care a avut peste 200.000 de oameni anul acesta, marea lor majoritate în Statele Unite și Canada”, a spus Petria.

„Contează foarte mult să rămânem conectați la lumea reală, nu să te ținem cu ochii în telefon”

Claudiu Petria a afirmat că aplicația de explorare a obiectivelor turistice este diferită de jocul Pokemon Go, pentru că utilizatorii nu stau „cu ochii în telefon”.

„Experiența este în afara telefonului, te facem atent la lumea reală din jurul tău. Fiecare joc este o experiență aparte, o poveste aparte. În plus, ai și partea educațională.

Avem de exemplu jocuri care au în spate povești istorice, momente importante din istorie. Este un profesor care duce anual 300 de elevi în Rotterdam să le povestească despre istoria orașului și cum a fost bombardat, din păcate, în Al Doilea Război Mondial. Doar trei clădiri au rămas în picioare acolo.

Suntem foarte diferiți de Pokemon Go. Singurul element comun este că te scoatem afară din casă, dar pentru noi ca dezvoltatorii acestui produs contează foarte mult să rămânem conectați la lumea reală, nu să te ținem cu ochii în telefon”, a mai precizat dezvoltatorul.

„Avem peste 35.000 de oameni înregistrați în platformă care creează jocuri”

De asemenea, Claudiu Petria a precizat că aplicația le permite utilizatorilor să creeze jocuri pe diferite teme.

„Din momentul în care ne-am apucat să dezvoltăm Questo, ne-am gândit din ziua întâi că o să facem o platformă care să fie pentru toată lumea, să fie o platformă globală în care oamenii să vină să-și creeze jocurile.

Avem peste 35.000 de oameni înregistrați în platformă care creează jocuri pentru diferite motive sau teme, fie pentru ziua de naștere a cuiva sau pentru a cere în căsătorie persoana iubită, pentru familie, un muzeu sau o oră de istorie interactivă.

Există un domn Andy în New York care de ziua lui s-a jucat cu prietenii lui apropiați, fiindcă primise cadou această experiență - un joc creat de prietenii lui, cu locurile importante din viața lui: prima cafenea în care a mers, restaurantul favorit, unde a avut primul apartament.

Deschizând platforma pentru absolut oricine sau orice tip de creator, diversificăm foarte mult conținutul și ne uităm foarte mult la calitate, să aibă un anumit standard”, a povestit el.

Aplicația te ajută să descoperi Muzeul Satului cu ajutorul lui Păcală

Claudiu Petria a afirmat că aplicația este mai vizibilă în străinătate, unde „inițiativele de tip public-privat sunt mult mai prezente.

„Avem anumite colaborări și în România, în mod special cu instituții de tip muzee. Cred că au fost multe schimbări în zona ministerelor. E foarte greu de luat o decizie, dar să știi că asta se întâmplă și în alte țări. Anumite lucruri durează foarte mult, mai ales când mai mulți factori de decizie. Cu creatorii facem treabă. Ei se duc și conving autoritățile.

Avem joc în Muzeul Satului care este absolut superb. Te plimbi cu Păcală prin Muzeul Satului. Acolo totul a fost făcut de creatori”, a mai spus el.

Aplicația Questo poate fi descărcată gratuit de utilizatorii telefoanelor cu sisteme Android și iOS.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE