Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trump se întoarce în orașul din Pennsylvania unde a supraviețuit tentativei de asasinat. Elon Musk, prezent la miting

Donald Trump, candidatul Partidului Republican la alegerile prezidențiale din Statele Unite, se va întoarce sâmbătă în orașul Butler din Pennsylvania, unde a fost la un pas de a fi asasinat. Fostul președinte va fi prezent la un miting electoral în acest stat crucial, cu o lună înaintea scrutinului pentru fotoliul de la Casa Albă, organizat pe 5 noiembrie, relatează agenția Reuters.

Miliardarul Elon Musk, considerat ca fiind aliat al lui Trump, va participa la miting. Va fi prima oară când directorul executiv al Tesla apare la un eveniment din campania electorală a lui Trump, în condițiile în care și-a anunțat public sprijinul pentru fostul președinte republican după tentativa de asasinat

Pe 13 iulie, un tânăr pe nume Thomas Matthew Crooks a reuşit să urce pe o clădire cu o puşcă semiautomată şi să tragă mai multe focuri înspre Trump, care a suferit o rană uşoară la urechea dreaptă. Un spectator a fost ucis, iar alţi au suferit răni grave; atacatorul a fost împuşcat mortal.

Incidentul a scos la iveală lacune grave în materie de securitate pentru fostul președinte republican, motiv pentru care au fost luate mai multe măsuri de protecție sporite în cazul mitingurilor sale organizate în aer liber.

Aceasta a fost prima dintre tentativele de asasinare la adresa lui Trump. La 15 septembrie, un bărbat înarmat s-a ascuns timp de aproape 12 ore pe terenul de golf al lui Trump din West Palm Beach, Florida, cu gândul de a-l ucide, au precizat procurorii americani. Suspectul a fost oprit de un agent al Serviciului Secret al SUA care patrula pe teren înaintea lui Trump.

Oficialii republicani speră că întoarcerea lui Trump în orașul Butler va genera mai mult sprijin în rândul alegătorilor săi și va crește prezența la vot pentru el în Pennsylvania, un stat pe care el și adversarul său democrat, vicepreședintele Kamala Harris, îl consideră crucial pentru a câștiga scrutinul din 5 noiembrie.

„Mă întorc la Butler pentru că simt că am obligația să mă întorc la Butler. Nu am terminat niciodată ceea ce trebuia să facem”, a declarat Trump, conform sursei citate.

Donald Trump va fi însoțit la miting și partenerul său de tandem, senatorul JD Vance, și de familia pompierului Corey Comperatore, care a fost împușcat mortal în timpul atentatului la viața lui Trump.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE