Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sondaj: Kamala Harris îl depășește pe Donald Trump în mai multe state cheie. Fostul președinte deține încă un avans mic în Georgia și Nevada

Vicepreședintele Kamala Harris se bucură de o creștere rapidă în sondajele de opinie de peste Ocean în mai multe state cheie, printre care Arizona, Georgia, Nevada și Carolina de Nord. Atunci când Joe Biden era candidatul democraților, Donald Trump conducea detașat în aceste state.

Noile sondaje realizate de The New York Times și Siena College arată că Harris a remodelat rapid terenul de luptă pentru 2024.  Harris îl devansează acum pe Trump în Arizona, cu 50% la 45%, și l-a devansat pe acesta chiar și în Carolina de Nord - un stat câștigat de Trump în urmă cu patru ani. Avansul de care se bucura Trump în Georgia și Nevada a fost și el redus semnificativ.

Noile sondaje oferă noi dovezi potrivit cărora Harris reușește să consolideze baza alegătorilor democrați care au ezitat să îl susțină pe Biden timp de luni de zile, în special alegători mai tineri, albi și femei.

Săptămâna trecută, sondajele Times/Siena au arătat că Harris l-a devansat pe Trump cu o marjă îngustă în cele trei state din nord, Michigan, Pennsylvania și Wisconsin. Aceste state sunt considerate, în general, pentru a câștiga alegerile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE