Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Topul obiectelor furate de turiști, de la hoteluri. Oamenii pleacă acasă inclusiv cu tablourile de pe pereții camerelor de cazare

Prosoape, perne, umerașe, lenjerii de pat, lingurițe, căni, pahare sau baterii de telecomandă. Nu este oferta unui magazin online, ci lista obiectelor care dispar cel mai des din hotelurile de la mare.

Turiștii nu sunt controlați la predarea camerei pentru a fi evitate situațiile jenante, iar hotelierii preferă să refacă stocurile.

Și de pe plajă au dispărut obiecte. Unii turiști au considerat că pot lua acasă șezlongurile închiriate.

Topul obiectelor care dispar din hoteluri este condus detașat de prosoape.

Hotelierii spun că au fost și situații în care turiștii au plecat acasă cu tablourile de pe pereți, cu capacele de toaletă sau cu saltelele de pe pat.

Printre preferițele turiștilor în materie de „amintiri” de la cazare sunt și telecomenzile, așa că unii hotelieri le cer înapoi odată cu eliberarea camerei ca să evite astfel cazurile în care au fost nevoiți să apeleze la bunăvoința turiștilor pentru a le recupera.

În mod normal, la predarea camerei, turiștii ar trebuie să aștepte verificarea inventarului, însă mulți hotelieri au renunțat la această procedură.

Turiștii au început să fure saltelele pentru șezlonguri de pe plajă

Situații asemănătoare se întâlnesc și pe plajă. De cele mai multe ori, turiștii dispar cu saltele pentru sezlonguri, dar au existat și cazuri inedite.

”Erau doi domni care s-au îndrăgostit așa tare de șezlonguri încât voiau să le ia acasă, ei nu au înțeles că se închiriază, nu se vând pe plajă. La saltele nu poți să ții evidența fiind fluxul foarte mare de oameni, mai scapă una două.”, a declarat Răzvan Chițan – administrator plajă.

Ca să evite din pierderi, unele hoteluri pun la dispoziția turiștilor contracost, prosoape, căni sau halate de baie cu sigla unității de cazare.

Singurele obiecte gratuite sunt șampoanele și gelurile de duș de unică folosință, trusele de igienă sau cele de cusut dar și papucii de unică folosință, însă astfel de produse nu sunt diponibile peste tot.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE