Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Studiu: Majoritatea românilor şi-au planificat vacanţe mai scurte de șapte zile vara aceasta

Un nou studiu arată că majoritatea românilor și-au planificat vacanțe de vară de mai puțin de 7 zile și preferă să se cazeze la hoteluri.

Conform datelor dezvăluite de Reveal Marketing Research, 54% dintre turiștii români au planificat o singură vacanță pentru vara aceasta, în timp ce 30% intenționează să aibă două vacanțe, iar 15% și-au programat trei sau mai multe.

În ceea ce privește durata vacanței principale din acest an, cei mai mulți români au menționat o perioadă mai scurtă de 7 zile (44%) sau un interval de 7-10 zile (36%).

"Printre reprezentanții Generației Z, cu vârste între 18 și 24 de ani, se observă o tendință mai accentuată de a planifica vacanțe de mai puțin de 7 zile (52%).

În contrast, persoanele cu vârste între 35 și 44 de ani se remarcă prin planificarea unor vacanțe mai lungi, 19% menționând o durată de 11-14 zile (comparativ cu 15% total eșantion), iar 12% vacanțe de peste 14 zile (comparativ cu 6% total eșantion)", arată autorii studiului.

În ceea ce privește preferințele de cazare, 43% dintre turiștii români au rezervat un hotel, 31% au ales o pensiune, iar 15% au optat pentru un apartament sau un Airbnb.

Persoanele mature de peste 55 de ani preferă în special hotelurile (54%), în timp ce cei între 45 și 55 de ani preferă pensiunile (38%).

Potrivit aceluiași studiu, 56% dintre turiștii români și-au planificat vacanța de vară în perioada de vârf a sezonului (iulie-august), un procent semnificativ mai mic comparativ cu vara anului trecut (65%).

Astfel, 22% au ales perioada mai-iunie, iar 21% și-au planificat vacanța în septembrie sau mai târziu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE