Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Toate decolările de pe Aeroportul Bruxelles Charleroi, anulate marți. MAE a emis o atenționare de călătorie

O acţiune de protest a personalului aeroportuar a dus la anularea operaţiunile de decolare pe tot parcursul zilei de marți pe Aeroportul Bruxelles - Charleroi. Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie.

Zborurile pasagerilor care sosesc pe Aeroportul Bruxelles - Charleroi ar urma să fie operate în regim normal.

Atenționare de călătorie

MAE sfătuiește cetăţenii români să verifice starea zborului la compania aeriană sau pe site-ul aeroportului.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles: +32 (0) 2 347 5338, +32 (0) 2 344 1658, +32 (0)2 343 69 35, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, pot apela la telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Belgia: + 32(0)2 346 9814.

A treia grevă în două luni

Acțiunea de protest este a treia pe al doilea cel mai aglomerat aeroport din Belgia într-un interval de două luni. Pe 12 septembrie, o grevă paralizat aeroportul din Charleroi, iar pe 1 septembrie o acțiune a sindicatului a perturbat traficul aerian atât pe aeroportul din Charleroi, cât și pe cel din Bruxelles.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE