Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tim Walz și JD Vance își caută de lucru. Candidații la vicepreședinție se înfruntă marți noapte, ultima dezbatere în SUA

Cu cinci săptămâni înainte de alegerile prezidențiale în Statele Unite are loc singura dezbatere între candidații pentru funcția de vicepreședinte. Înfruntarea televizată între democratul Tim Walz și republicanul JD Vance se desfășoară marți noapte, în vreme ce votul a început deja în unele state, iar sondajele arată o competiție strânsă.

Până la dezbaterea care va avea loc la New York, cei doi candidați pentru postul de vicepreședinte s-au duelat de la distanță și și-au arătat nu o dată dorința de a se afla față în față. Ceea ce nu s-a întâmplat până acum, așa că întâlnirea de marți noapte ar putea fi decisivă în opțiunile de vot ale americanilor.

Alan Schroeder, expert în dezbateri prezidențiale: „Cred că atât Vance, cât și Walz trebuie să-și amintească că acesta este interviul de angajare. Oamenii care fac interviul sunt cei care urmăresc de acasă și ei vor fi cei care vor lua decizia finală.”

Din punct de vedere istoric, dezbaterile viceprezidențiale nu au făcut niciodată prea mult pentru a înclina balanța într-o parte sau alta, doar că anul acesta ar putea fi ceva diferit. Atât Vance, cât și Walz au intrat în lumina reflectoarelor în vară relativ necunoscuți pe scena națională. Amândoi se îndreaptă spre confruntarea de marți noapte cu propriul set de provocări.

Alan Schroeder, expert în dezbateri prezidențiale: „Această dezbatere, chiar dacă cei doi sunt candidați la vicepreședinție, este un fel de prezentare a argumentelor finale. Este ultima dată când îi vom vedea pe adversari pe scenă împreună și este ultima dată când cineva poate face o comparație în această privință.” 

Analiștii politici atrag atenția că republicanul JD Vance are o problemă cu simpatia alegătorilor, jumătate dintre ei având o părere nefavorabilă despre el. În acest timp, Tim Walz se pregătește pentru atacuri din cauza serviciului său militar. Vance speră să recâștige teren după performanța slabă a lui Donald Trump în dezbaterea cu Kamala Harris, iar prioritatea lui Walz este pur și simplu să nu facă rău. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE