Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alegeri SUA 2024. Harris câștigă teren în sondaje. Democrata l-a depășit pe Donald Trump cu cinci procente în intenția de vot

Democrata Kamala Harris câștigă teren în fața republicanului Donald Trump, arată două sondaje făcute recent în Statele Unite ale Americii.

La mai puțin de două luni până la alegerile prezidențiale, Kamala Harris l-a depășit pe contracandidatul său în intenția de vot cu cinci procente, arată un sondaj făcut de NBC News.

În iulie, 32 la sută dintre respondenți ar fi votat cu Harris, iar în ultimul sondaj, ponderea a crescut până la 48 la sută.

În cazul lui Donald Trump, a fost înregistrată o creștere de doar două procente. Un sondaj separat CBS News a arătat, de asemenea, că Harris se situează în faţa lui Trump.

Sondajele au o marjă de eroare de trei și, respective, două procente.

Întrebaţi despre părerea lor referitoare la Harris de când a fost nominalizată, 48% din cei 1.000 de alegători intervievaţi au spus că este pozitivă, comparativ cu 32% în iulie – cea mai mare creştere dintre ratingurile politicienilor în sondajele NBC de când popularitatea preşedintelui George W. Bush a crescut după atacurile din 11 septembrie 2021.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE