Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

#TheCube. Concertul Coldplay cu manele, huiduit și în online. ”Și elefantul Cici e în trending pe Youtube”

Au fost și ample reacții pe rețelele de socializare, după ce Babasha a fost invitat să cânte în timpul concertului trupei Coldplay. Printre cei mai încrâncenați au criticat faptul că au auzit manele pe Arena Națională. Alții au considerat-o o surpriză neplăcută ca și cum ai merge la un restaurant ”comanzi un fel de mâncare și ai primi un mijlocul acelui fel cu totul altceva, poate o porție de varză”.

Radu Hângănuț a analizat la #TheCube reacțiile din spațiul online în urma primului concert al trupei Coldplay, în România.

Daniel Coman, jurnalist Euronews România: ”Aici e greșeala corporatiștilor, gândirea de corporatist, fără a generaliza, dar este acea parte în care ai acele KPI (key performance indicators). Te uiți doar la cifre și interpretezi că o societate are niște valori în funcție de niște cifre - vizualizările pe Youtube.

Radu Hângănuț, realizator #TheCube: ”Pui niște cifre într-un context sau practic ratezi contextul, pentru că, totuși, șapte milioane de vizualizări pe Youtube nu înseamnă mult.

Dacă ăsta este considerentul principal, aș vrea să văd la un concert de la Electric Castle, de la Neversea sau de la Untold că e chemat cineva de la Recorder, pentru că sunt zile în care reportaje de la Recorder sunt trending. Și elefantul Cici e în trending pe Youtube dacă ăsta e considerentul principal, atunci să mergem mult mai departe de atât.

Două lucruri mi se par importate din reacția lui: anunță faptul că și în seara asta (va cânta). Și faptul că a fost luat de pe Youtube, ceea ce spune niște lucruri”.

Sunt și vor fi tot mai multe reacții pe măsură ce oamenii care și-au cumpărat bilete la concertele Coldplay, susținute pe Arena Națională.

Radu Hângănuț, realizator #TheCube: ”Poate e interesant să vedem de ce aceste reacții sunt atât de încrâncenate și dure, pentru că vorbim în continuare despre un act muzical”.

S-a discutat intens despre rasism. Sociologul Gelu Duminică reclama într-o postare pe pagina sa de Facebook faptul că e posibil ca în reacțiile oamenilor care l-au huiduit pe Vlad Babașa după actul său muzical din timpul concertului. Poate că acei oameni suferă și de puțină ipocrizie pentru că, așa cum remarcă, sunt aceeași oameni care imediat după au mers la Hanul Drumețului, unde știm că acest gen muzical este specific și este o garnitură pentru mâncarea de acolo.

Sunt foarte mulți oameni care spun că și surprizele de acest gen nu sunt neapărat cele mai plăcute atunci când ai plătit un bilet.

Până la urmă, oamenii abia sunt încântați de surprizele plăcute, dar neașteptate, cu atât mai puțin ar putea fi încântați de surprize neplăcute. Ce s-ar întâmpla dacă la un restaurant la care mergi și comanzi un fel de mâncare ai primi un mijlocul acelui fel de mâncare cu totul altceva, poate o porție de varză”.

Sunt și oameni care spun că pur și simplu nu vor să asculte manele dacă nu s-au dus la un concert de manele și ar vrea să le fie respectată această dorință și să nu fie puși în fața faptului împlinit.

Să uităm de saci cu voturi pe care încă mai dorm oamenii. Alegerile nu mai contează. Și în seara asta, Vlad Babașa a promis că va fi un show mai bun decât a fost aseară”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE