Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tesla Robotaxi, prezentat la studiourile Warner Bros. din California. Elon Musk mizează pe mașina complet autonomă

Compania Tesla, controlată de miliardarul Elon Musk, este așteptată să prezinte joi Robotaxi, un vehicul compleet autonom, capabil să transporte pasageri de la o destinație la alta, fără șofer. Evenimentul organizat de producătorul de mașini electrice va avea loc la studioul de film Warner Bros. Discovery din Burbank, California, relatează Techcrunch.

Tesla va transmite în direct evenimentul intitulat „We, Robot” pe platforma X (fosta Twitter), aflată în proprietatea lui Elon Musk. Compania transmite de obicei evenimente live pe pagina sa de YouTube, însă nu a precizat dacă va proceda în acest mod și pentru prezentarea Tesla Robotaxi.

Elon Musk a promovat prima oară evenimentul de prezentare a Robotaxi în aprilie. Inițial, a decis că mașina autonomă va dezvăluită publicului la data de 8 august, însă Tesla a trebuit să amâne lansarea din cauza „unei schimbări importante de design la partea frontală”.

Dezvoltarea Tesla Robotaxi s-ar fi făcut detrimentul unei noi generații de mașini electrice de 25.000 de dolari pe care Elon Musk a promis-o. De asemenea, Tesla și-a concediat 10% dintre angajați.

Elon Musk a lansat ideea taxiului autonom încă din 2019

De mai mulți ani, Elon Musk a promis că mașinile electrice Tesla vor beneficia de capacități autonome. Sistemul avansat de asistență a șoferului oferit de Tesla este numit Full Self-Driving (FSD), cu toate că nu este complet autonom și necesită un șofer uman care să fie atent și să preia controlul în caz de necesitate.

Elon Musk a lansat prima oară în 2019 ideea taxiului robotizat ca unele dintre modele Tesla existente la acel moment să poată acționa ca mașini autonome în baza unor actualizări software. Acest lucru ar fi putut oferi proprietarilor Tesla posibilitatea de a face bani cu ajutorul mașinilor acestora atunci când nu le conduc. Planul prevedea ca până în 2020 să existe milioane de robotaxi pe șosele, însă acesta nu a fost niciodată pus în aplicare. La momentul respectiv, Musk anunța că în locurile în care nu există suficienți oameni care să își împartă mașinile, Tesla va furniza o flotă dedicată de robotaxi.

De asemenea, miliardarul a afirmat că vrea să construiască un robotaxi fără volan sau pedale, iar imaginile vehiculului care au fost incluse în biografia lui Walter Isaacson despre Elon Musk, care a fost publicată în 2023, dezvăluie un vehicul compact cu două uși și două locuri, inspirat de modelul Cybertruck.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE