Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

IMAGINI CU PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL Momentul în care o mașină este „înghițită” de un crater apărut în urma surpării asfaltului

Camerele de supraveghere din zonă au surprins momentul în care o mașină, în care se aflau o mamă și băiețelul său, în vârstă de cinci ani, cade într-un crater uriaș, . Asfaltul s-a surpat, în apropierea unei grădinițe din Sectorul 6 din București.

Vă avertizăm: articolul conține informații și imagini cu un puternic impact emoțional!

În imagini se poate observa cum femeia coboară de la volan pentru a-și ajuta băiatul să iasă din mașină. Nu reușește să se apropie: autoturismul cade într-o secundă într-o groapă formată pe strada acoperită cu piatră cubică.

Șocată, mama găsește totuși instinctul de a coborî după copil. O ajută mai mulți angajați ai unei companii de salubritate, dar și trecători. În scurt timp, băiatul este adus la suprafață.

După un minut și jumătate este scos cel mic, iar 30 de secunde mai târziu iese și mama acestuia, o femeie în vârstă de 43 de ani.

Strict analizând imaginile, pare că șansa familiei a fost că autoturismul a rămas cât de cât suspendat cu roțile din față pe drum.

Dar și că autoutilitara de gunoi de lângă s-a proptit, la rândul ei, nu s-a prăbușit peste groapă.

Cele două persoane - mama în vârstă de 43 de ani și băiețelul ei, în vârstă de cinci ani - au primit îngrijiri medicale la fața locului de la paramedicii SMURD care au ajuns aici pe această cale de acces situată pe un teren privat.

Mașinile au fost scoase după mai bine de șase ore în care au fost folosite și macarale la fața locului. Totodată, terenul s-a surpat deasupra unei conducte de utilități, după cum au transmis reprezentanții Primăriei Sectorului 6.

Reprezentanții companiei de apă susțin că în zona afectată de surpare nu au rețele de alimentare cu apă potabilă sau industrială, însă au fost descoperite galerii edilitare, iar sub acestea ar fi și un canal colector.

Polițiștii au deschis un dosar penal și fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

De ce s-a surpat strada. Explicația oferită de autorități

Potrivit autorităţilor, groapa a apărut din cauza greutăţii maşinii de gunoi, care trecea prin zonă.

La faţa locului, au sosit echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, reprezentanţi ai Serviciului Disciplină în Construcţii Sector 6, dar şi reprezentanţi ai Primăriei Sectorului 6 şi un echipaj SMURD, care i-a acordat femeii îngrijiri medicale.

Și băiatul a primit îngrijiri la fața locului - mama sa a refuzat transportul la spital.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE