Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trump i-a trimis în secret lui Putin teste de covid în 2020, pentru uzul personal, dezvăluie noua carte a jurnalistului Bob Woodward

În timp ce pandemia de coronavirus făcea ravagii în lume, în anul 2020, iar Statele Unite și alte țări se confruntau cu o penurie de teste, președintele Donald Trump a trimis în secret președintelui rus, Vladimir Putin, mai multe teste pentru uzul său personal.

Putin, îngrozit de virus, a acceptat proviziile. Totodată, acesta l-a avertizat pe Trump să nu dezvăluie că a trimis la Moscova echipamentul medical. Informațiile se regăsesc în noua carte a celebrului jurnalist american, Bob Woodward, „War”.

Potrivit unui pasaj din carte, citat de publicația The Washington Post, Putin i-a spus lui Trump: „Nu vreau să spui nimănui, pentru că oamenii se vor supăra pe tine, nu pe mine”.

Patru ani mai târziu, relația personală dintre cei doi pare să fi persistat, relatează Woodward. La începutul anului 2024 fostul președinte a ordonat unui consilier să plece din biroul său de la Mar-a-Lago, reședința sa din Florida, pentru a putea purta o convorbire telefonică privată cu liderul rus, potrivit relatării lui Woodward.

„Trump a fost cel mai nesăbuit și impulsiv președinte din istoria Americii și dă dovadă de același caracter în calitate de candidat la președinție în 2024”, scrie Woodward în noua sa carte

Cartea se concentrează în principal pe războaiele din Ucraina și Orientul Mijlociu și pe modul în care administrația Biden a răspuns acestor provocări. Bob Woodward este cunoscut pentru investigația sa în scandalul Watergate care a dus la demisia președintelui Richard Nixon. De asemenea, Woodward a scris patru cărți despre președinția lui George W. Bush, două despre președinția lui Barack Obama și trei despre președinția lui Donald Trump.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE