Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FC Barcelona a deschis academie în România. 150 de copii au început deja pregătirea, iar părinții plătesc lunar o taxă de 800 de lei

Celebrul club FC Barcelona și-a deschis academie în România. La evenimentul de inaugurare a participat chiar președintele clubului catalan, Joan Laporta, însoțit de fostul internațional Florin Răducioiu, cel care va conduce academia de la București. 150 de copii au început deja pregătirea la noul club. Părinții plătesc, lunar, o taxă de 800 de lei. Singurii fotbaliști români care au jucat la Barcelona, Gică Hagi și Gică Popescu, nu au participat la evenimentul de aseară.

Academia de fotbal FC Barcelona în București. 150 de copii au început deja pregătirea

După ce a participat la conferința de retragere a lui Andrés Iniesta, președintele clubului FC Barcelona, Joan Laporta, a ajuns la București pentru inaugurarea Barca Academy în România.

Joan Laporta, președintele FC Barcelona: Vrem ca acești copii să cunoască stilul de joc al Barcelonei. Să îl învețe, să și-l asume și să îl demonstreze. Este stilul unor jucători precum Lamal, Gavi, Fermin, Balde și alți fotbaliști care au venit din academia La Masia.

Fost jucător la rivala Espanyol, Florin Răducioiu a fost numit în funcția de președinte al Academiei Barcelona din București.

Florin Răducioiu, fost internațional: Vă asigurăm că această academie îşi va desfăşura activitatea conform metodologiei şi standardelor impuse de clubul mamă.

Barca Academy Romania este cea de-a 29-a şcoală de fotbal din lume a clubului catalan, însă doar a patra din Europa. 150 de copii din București s-au înscris deja și au început antrenamentele pe terenurile din complexul Arcul de Triumf. Printre ei este și Andrei, în vârstă de 12 ani.

Andrei: Un sentiment foarte frumos să port acest tricou, această emblemă foarte importantă în fotbal, iar culorile sunt foarte importante pentru mine.

Reporter: Din echipa actuală?

Lamal, Lewandowski, Ter Stegen, Pedri.

Reporter: Tu ții cu Real Madrid, am înțeles bine?

Da, cu Real Madrid, da. Păi, ce contează? Am venit aici să învăț.

Și dacă ar fi vreodată să joci în Spania, ce ai alege?

O să mă duc la Real Madrid.

Momentan, copiii fac trei antrenamente pe săptămână, sub îndrumarea antrenorilor români coordonați de un tehnician venit de la Barcelona.

Rareș Tătar, antrenor în cadrul Barca Academy Romania: Cred și sunt convins că va fi un proiect de succes. E nevoie de răbdare, în primul rând, pentru că durează. Orice proiect are nevoie de o rădăcină, în primul rând, și apoi va crește.

Părinții care vor să își înscrie copiii la academia clubului o pot face pe site, iar taxa lunară este de 800 de lei. În România au mai deschis academii alte cluburi mari ale Europei, printre care Atletico Madrid, Chelsea și Lazio.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE