Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Televiziunea turcă a întrerupt transmisia de la judo, după ce Kayra Ozdemir a fost învinsă de o israeliancă, la Jocurile Olimpice 2024

Kayra Ozdemir a fost învinsă în doar 15 secunde de judoka Raz Hershko, în semifinalele categoriei +78 kg, la Jocurile Olimpice 2024. Imediat după acel moment, televiziunea turcă TRT a întrerupt transmisiunea. Motivul? Raz Hershko este israeliancă și este cunoscută relația rece dintre Turcia și Israel.

Israelianca Raz Hershko a învins-o pe turcoaica Kayra Ozdemir, la judo

În conflictul dintre Israel și Hamas, turcii susțin Hamas-ul, iar în ultimele luni au existat luări de poziție chiar și din partea președintelui Erdogan. Ba mai mult, Erdogan chiar a dat o declarație prin care spunea că Turcia ar putea interveni pentru a-i proteja pe palestinieni.

Un alt gest care i-a scandalizat pe israelieni a fost coborârea în bernă a drapelului turc de la ambasada Turciei în Tel Aviv, în memoria lui Ismail Haniyeh, liderul politic al Hamas ucis de israelieni într-un atac cu bombă în Teheran.

Decizia televiziunii turce de a întrerupe meciul de judo a creat un scandal uriaș mai ales pe rețelele de socializare.

"Ce prostie este asta să întrerupi transmisia doar pentru că adversara este israeliană? Acesta este sport, există victorie şi înfrângere. Aţi înnebunit complet", a fost una dintre numeroasele postări.

Tot pe rețelele de socializare, televiziuniea turcă TRT nici măcar nu i-a pronunțat numele lui Raz Hershko, pe care au numit-o "adversara ei".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE