Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sute de studenți au renovat un cămin din Iași pentru o lună de cazare gratuită

Începe anul universitar, iar în campusul studențesc Tudor Vladimirescu din Iași curățenia în camine se face cu ajutorul studenților.

Nu mai puțin de 200 de tineri și-au rupt din vacanță, au luat trafaletele sau cârpa în mână și au început să facă curat în campus. Cu muzica în boxă, tinerii spun că nu simt că muncesc. Avantaje sunt de ambele părți. Ei vor sta o lună gratis în cămin, iar universitatea economisește zeci de mii de lei.

Afară, pe holuri, în camere. Peste tot se face curățenia de toamnă. Campusul studențesc Tudor Vladimirescu din Iași se pregătește să își deschidă ușile pentru boboci și nu numai. Așa că studenții din anii mai mari și-au suflecat mânecile și s-au apucat de treabă.

”Am făcut două schițe pentru mese. Încercăm sa aducem ceva nou campusului. Este primul meu an în curățenie și mi-am dorit sa ajut și eu puțin comunitatea studențească sa avem ceva nou, unic, autentic.”, spune David Ioan - student anul IV, Universitatea Tehnică "Gh. Asachi" Iași.

Studenții dau cu var și schimbă saltelele

Saltelele vechi sunt înlocuite cu cele noi. Pe hol se dă cu var și cu vopsea, în timp ce în camere fetele aspiră praful, sterg mobila și geamurile. Nu lipsesc glumele și muzica.

”Avem de dat cu var partea asta și aici dau colegii mei cu vopsea. După o să mai schimbăm niște saltele. Am început astăzi de aici și o să urcăm până la etajul patru.”. a adăugat Petru Maxim - student in anul III - Universitatea Tehnică "Gh. Asachi" Iași.

Miruna a considerat că această experiență o va învăța ceva util pentru viitorul ei profesional, care va fi în domeniul construcțiilor.

”Este o experiența frumoasă. Te simți bine când faci un lucru bun chiar și pentru ceilalți, în special pentru bobocii care vin și o sa fie totul curat. Îți crește stima de sine. Am zis că mai invăț și ceva nou, mai ales ca sunt in domeniu, în construcții și am zis că mai învăț de la ce-i mai mari. Mai dai cu var.”,a declarat Miruna - studentă anul II - Universitatea Tehnică "Gh. Asachi" Iași.

”Dacă stăm și analizăm faptul că desfășurăm această activitate cu studenții de 10 ani, putem spune, cred că undeva costurile se ridică la 4-500 de mii de lei pe care i-am economisit. O sumă considerabilă. Este un avantaj minimal pe care noi îl oferim studenților noștri. Ei beneficiază de cazare gratuita timp de o lună in căminele universității.”, susține Bogdan Istrate - prorector Universitatea Tehnică "Gh. Asachi" Iași.

În acest an prețurile pentru cazare au mai crescut. Universitatea pune la dispoziție peste 6.000 de locuri de cazare, iar tariful este între 260 și 550 de lei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE