Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Surse: Sesizare oficială pe numele lui Marius Pieleanu. Profesorul este acuzat de hărțuire sexuală

SNSPA a primit încă o sesizare oficială care îl vizează pe Marius Pieleanu, referitoare la acte de hărțuire - potrivit surselor Euronews.

O fostă studentă a depus o sesizare către SNSPA în care profesorul Marius Pieleanu este acuzat de hărțuire sexuală.

Pe lângă acestea mai există încă două sesizări oficiale, însă nu din partea studente, ci din partea profesorilor. Peste 30 de profesori au semnat la începutul acestei săptămâni o sesizare oficială alături de alți studenți din cadrul SNSPA.

Astfel, au fost trimise două sesizări către Comisie prin care s-a cerut anchetarea și în cazul profesorului Pieleanu.

Aceștia au spus că nicio suspendare din funcție nu ar trebui să-l scutească de profesor de o decizie a Comisiei de Etică.

Mai mult, sursele Euronews au precizat că Pieleanu nu a fost anchetat de Comisie deoarece aceasta ar fi invocat faptul că nu are suficiente informații despre victime, despre foste studente care deja și-au spus poveștile în presă

Euronews România l-a contactat pe Marius Pieleanu, însă el a refuzat să comenteze acuzațiile.

Alfred Bulai, dat afară de la SNSPA după acuzațiile de hărțuire

Alfred Bulai a fost dat afară de la SNSPA săptămâna aceasta. Potrivit surselor Euronews, declarațiile pe care le-a făcut în cadrul Comisiei ar fi jucat un rol important în decizia de a-l da afară.

De cealaltă parte, procurorii au deschis un dosar in rem în care sunt vizați atât Bulai, cât și Pieleanu. Ei au primit zeci de sesizări în ultimele săptămâni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE