Guvernul ia în calcul ca în această iarnă, dacă nu se reuşeşte aducerea din import a cantităţilor de gaze aşa cum sunt planificate, să impună o raţionalizare a consumului pentru companii, au declarat, luni, surse guvernamentale, precizând că populaţia nu va fi afectată de o posibilă raţionalizare a gazelor, relatează Agerpres.
La nivelul Guvernului s-a format un consiliu consultativ care urmează să funcţioneze în perioada următoare. Acesta va analiza evoluţia crizei energiei, în urma conflictului din Ucraina.
„Se va continua livrarea. Nu există nicio limitare pentru consumatorii casnici. Limitarea în procent echitabil îi vizează pentru operatorii economici, dacă nu reuşim să aducem cantităţi de gaz din import aşa cum sunt planificate”, au arătat sursele indicate.
Potrivit surselor guvernamentale, România îşi asigură, în prezent, 90% din producţia de gaze.
Surse: Guvernul ia în calcul raţionalizarea gazelor pentru companii. Nu va fi nicio limitare pentru populaţie
Taguri
ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE
Prețul energiei s-ar putea dubla, de la 1 iulie 2025. Ministrul Energiei: Românii să aleagă cel mai competitiv furnizor
Prețul energiei electrice s-ar putea dubla în trei luni. De la 1 iulie, statul renunță la compensarea facturilor, iar companiile din domeniu deja au anunțat creșteri ale tarifelor.
Sebastian Burduja, după ce premierul a anunțat începerea forajului în Neptun Deep: ”Vom fi numărul 1 pentru că ne vom dubla producția de gaz”
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat începerea forajulului în proiectul Neptun Deep din Marea Neagră, parafrazând o sintagmă folosită de președintele american, Donald Trump.
Pierderi la bursă după anunțul lui Trump. Cei mai afectați sunt principalii producători auto din Europa
Acțiunile principalilor producători auto din Europa au scăzut semnificativ, la scurt timp după ce Donald Trump a anunțat taxe vamale de 25% pentru vehiculele și piesele auto care intră în Statele Unite.
Generația Z, între planuri și realitate. Unul din trei tineri își planifică bugetul periodic, unul din doi economisește
Doar jumătate dintre tinerii din Generația Z reușesc să pună lunar bani deoparte. Asta deși, 4 din 10 se declară îngrijorați de inflație, iar 20% dintre aceștia sunt preocupați de situația în care ar ajunge șomeri.