Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Israelul vrea ca noul lider al Hamas să fie ”eliminat rapid”. Yahya Sinwar ar fi creierul atacului terorist din 7 octombrie

Ministrul israelian de Externe, Israel Katz, a declarat că Yahya Sinwar trebuie ”eliminat rapid”, după ce gruparea Hamas l-a desemnat noul său lider politic, în locul lui Ismail Haniyeh, care a fost ucis săptămâna trecută la Teheran.

”Numirea arhi-teroristului Yahya Sinwar la conducerea Hamas, în locul lui Ismail Haniyeh, este un motiv suplimentar de a-l elimina rapid şi de a şterge această organizaţie josnică de pe hartă”, a scris şeful diplomaţiei israeliene, marți seara, pe reţeaua de socializare X, potrivit Agerpres.

Armata israeliană îl acuză pe Yahya Sinwar că este unul dintre cei liderii care au conceput şi organizat atacul terorist comis de gruparea Hamas la 7 octombrie 2023 în sudul Israelului. Din acest motiv, Sinwar este unul dintre cei mai căutaţi oameni de către Israel.

Yahya Sinwar a fost desemnat marți noul lider al mișcării palestiniene Hamas, după ce fostul lider Ismail Haniyeh a fost asasinat, la Teheran, la 31 iulie,

Iranul şi mişcarea palestiniană Hamas au acuzat Israelul că s-a aflat la originea acestui asasinat. Israelul a refuzat până acum să facă vreun comentariu pe acest subiect.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE