Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SUA: Băiatul care și-a ucis colegii și profesorii amenințase anul trecut că o să-i împuște. Arma, cadou de la tată

În statul american Georgia, tatăl adolescentului care și-a împușcat mai mulți colegi de școală și profesori a fost arestat. Procurorii spun că bărbatul i-a permis cu bună știință fiului său să dețină o armă, iar băiatul a mers la școală și a împușcat mortal doi colegi și doi profesori. Printre victime ar fi și o femeie originară din România, scrie presa de peste Ocean. Ministerul Afacerilor Externe de la București nu confirmă, deocamdată, informația.

SUA: Băiatul care și-a ucis colegii și profesorii amenințase anul trecut că o să-i împuște. Tatăl, bănuit că i-a făcut cadou arma

Colin Gray știa că fiul său deține o armă, deși acest lucru este ilegal, spun procurorii. Mai mult, în presa americană a apărut informația că bărbatul i-ar fi făcut cadou arma fiului său. El este acum acuzat de omor din imprudență și cruzime față de copii.

Chris Hosey, șeful Biroului de Investigații din Georgia: Aceste acuzații provin din faptul că domnul Gray i-a permis cu bună știință fiului său, Colt, să dețină o armă.

Colin Gray a fost arestat la o zi după fiul său, Colt.

Jeff Amy, jurnalist Associated Press: Având în vedere că presupusul atacator are 14 ani, el nu și-ar fi putut cumpăra singur o armă de asalt. Deci, cineva ar fi trebuit să o cumpere în locul lui sau suspectul a cumpărat arma de la altcineva.

În 2023, băiatul fusese interogat de forţele de ordine, după ce a ameninţat online cu un atac armat la şcoală. Autoritățile nu au luat atunci alte măsuri, invocând lipsa de probe. Un an mai târziu, adolescentul a trecut de la amenințări la fapte. El a împușcat mortal patru oameni și a rănit alți nouă, la liceul în care învăța.

Cei care și-au pierdut viața în atac sunt doi elevi și doi profesori. Printre victime ar fi și Cristina Irimie, profesoară de matematică despre care presa din Statele Unite scrie că este originară din România.

Polițiștii au relatat că profesorii care au murit au încercat să-i apere pe elevi. Președintele american Joe Biden a remarcat curajul de care au dat dovadă.

Joe Biden, președintele SUA: Suntem recunoscători angajaților școlii și tuturor celor care au intervenit prompt, au împiedicat ca numărul oamenilor uciși sau răniți să fie mai mare și l-au reținut pe suspect. Ca națiune, nu putem continua să acceptăm măcelul violenței cu arme de foc.

În școlile și universitățile din Statele Unite, au fost înregistrate 45 de astfel de tragedii de la începutul acestui an.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE