Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SUA ar testa câini roboți cu arme controlate de inteligența artificială în Orientul MIjlociu

Armata Statelor Unite a trimis câini roboți dotați cu puști pentru a fi supuși, cel mai probabil, unor teste terestre într-un mediu nou, în Orientul Mijlociu. Într-o fotografie făcută publică recent de Serviciul de distribuire a informațiilor din domeniul Apărării poate fi văzut un vehicul terestru patruped fără pilot (Q-UGV) de tip Ghost Robotics Vision 60 într-un centru de experimente din Arabia Saudită, relatează publicația The Defense Post.

Câinele robot este echipat, cel mai probabil, o pușcă de model AR-15/M16 montată pe o turelă rotativă la capătul său frontal.

Un purtător de cuvânt al Comandamentului Central al SUA a precizat că robotul patruped Q-UGV a vizat mai multe ținte statice la sol în timpul testelor, însă nu a dezvăluit rezultatele verificărilor.

Potrivit sursei citate, aceeași platformă robotizată a fost prezentată de Armata SUA în august în timpul operațiunii Hard Kill, alături de o armă dotată cu inteligență artificială.

SUA testează noi arme pe fondul escaladării conflictului din Orientul Mijlociu

Pe fondul tensiunilor tot mai mari, regiunea Orientului Mijlociu s-a transformat într-un poligon de testare pentru noile sisteme de apărare produse de SUA.

Purtătorul de cuvânt a dezvăluit că, pe lângă câinii roboți Q-UGV, alte 15 arme împotriva dronelor au fost testate recent în Arabia Saudită.

În martie, Armata americană a trimis în Orientul Mijlociu prototipurile sale de arme cu laser de tip Stryker pentru a testa „aplicabilitatea lor în lumea reală”.

De asemenea, forțele armate americane au testat sistemul portabil de contracarare a dronelor „Dronebuster” în timpul unui exercițiu militar în Iordania.

În plus, Forțele aeriene ale SUA au desfășurat pentru prima dată în Emiratele Arabe Unite avionul său de recunoaștere tactică fără pilot de lungă durată (ULTRA) pentru a efectua misiuni de colectare de informații, supraveghere și recunoaștere.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE