Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Iran vs. Israel - capabilități militare: Tehnica militară a Israelului este superioară celei iraniene

Spirjinit de Statele Unite, Israelul deține o tehnică militară de ultimă generație, dublată și de investiții substanțiale în Apărare. Care sunt însă capabilitățile militare ale Iranului?

Este foarte important să vedem exact capabilitățile militare atât ale Israeului, cât și ale Iranului. În ceea ce privește personalul militar activ din armată, Israel dispune de 169.500 în comparație cu 610.000 câți are Iranul, însă aici e important de menționat că Iran are o populație de 88 milioane de oameni în timp ce Israelul are puțin peste 9 milioane.

În ceea ce priește personalul în rezervă Israelul stă mai bine 465 de mii în timp ce Iran are 350 de mii de rezerviști.

”Superioritatea numerică pe elementele expuse de dumnevoastră în cazul cestui conflict nici măcar nu contează pentru că singura modalitate prin cre iraul poate lovi israelul este aeriană”, a declarat general-maior Cătălin Tomescu.

Ce arme au Israelul și Iranul

Israelul are 345 de aeronave de luptă și deține și aeronave F 35 luate în colaborare cu SUA, în timp ce Iranul are 312 plus 23 pe care le are Garda Revoluționară Iraniană.

În ceea ce privește sistemele de apărare aeriană, a putut fi văzut destul de clar în aceste zile, Israelul are un sistem stratificat în ceea ce privește apărarea aeriană.

Are Iron Dome, pentru rachetele cu raza scurtă, vorbim de David Sling sau Praștia lui David, care poate să apere statul de rachetele cu rază medie de acțiune și Arrow 2 și 3 care de altfel au și fost folosite acum două seri atunci când Iranul a lansat peste 180 de rachete balistice.

”Rachetele deja au lovit aproape doua sute și în alte dăți, asta este singura capabilitate. Trupele terestre nuse pun pentru că nu are cum să atace terestru, forțele navele la fel ca și al aviație, ai ieșit din zona națională te expui la un mare risc.”, a mai spus generalul.

Putem să vedem racheta Jericho 3 folosită de israel, am arătat două care au raza cea mai lungă de acțiune și putem să vedem foarte clar perimetrul în care cele două pot să ajungă

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE