Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Stare de urgenţă decretată în regiunea rusă Belgorod: Situația e extrem de dificilă și tensionată

Guvernatorul regiunii Belgorod din Rusia a impus miercuri starea de urgență, menționând o situație „extrem de complicată” din cauza atacurilor cu bombardamente efectuate de forțele ucrainene asupra acestei zone de frontieră, conform informațiilor AFP.

"Situaţia din regiunea noastră Belgorod rămâne extrem de dificilă şi tensionată din cauza bombardamentelor forţelor armate ucrainene. Case au fost distruse, civili au fost ucişi sau au fost răniţi", a scris pe Telegram guvernatorul Viaceslav Gladkov.

El a subliniat că, pentru a asigura o protecție mai mare populației și pentru a oferi asistență suplimentară celor afectați, starea de urgență va fi aplicată în toată regiunea începând de miercuri.

Gladkov a mai raportat atacuri cu drone ucrainene asupra a două sate din regiune, Șebekino și Ustinka. În același timp, autoritățile din regiunile Kursk, Voronej și Briansk au raportat că apărarea antiaeriană rusă a interceptat drone venite din Ucraina în timpul nopții.

De la 6 august, Ucraina desfășoară o ofensivă majoră în regiunea rusă Kursk, care se află la graniță cu Voronej, revendicând controlul asupra a peste 1.000 de kilometri pătrați din teritoriul rusesc.

Autorităţile ruse au recunoscut la rândul lor, luni, pierderea a 28 de localităţi şi câştiguri teritoriale ucrainene ce se întind pe o zonă de 40 de kilometri lăţime şi 12 kilometri profunzime.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE