Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sir Alex Ferguson a fost dat afară de la Manchester United. Decizia drastică luată de șeful INEOS

Sir Alex Ferguson a fost concediat de compania Ineos, după ce contractul său de ambasador al echipei de fotbal Manchester United a fost întrerupt, prin cea mai dură decizie luată de Sir Jim Ratcliffe, relatează Goal.com.

Grupul Ineos a lichidat contractul lui Sir Alex Ferguson ca ambasador global al Manchester United, în cadrul unui proces de reducere a costurilor.

După ce a cumpărat 27,7% din acțiunile United, compania Ineos a făcut demersuri pentru a reduce cheltuielile clubului. Președintele INEOS, Sir Jim Ratcliffe, a luat decizia de a rezilia contractul de milioane de lire sterline al legendarului Sir Alex Ferguson ca ambasador global al clubului, potrivit The Athletic.

După ce și-a anunțat retragerea din antrenorat în 2013, Sir Alex Ferguson a rămas printre oficialii cu rol important în cadrul Manchester United, unde și-a oferit serviciile ca calitate de ambasador global.

În vârstă de 82 de ani, Ferguson a fost plătit cu 2,16 milioane de lire sterline (2,58 milioane de euro) în perioada în care a ocupat această funcție. De asemenea, el a fost director în consiliul de administrație al clubului, deși a ocupat această poziție în mod onorific. Nu a făcut niciodată parte din consiliul oficial, din care fac parte cei șase frați Glazer, coproprietarul INEOS John Reece și președintele INEOS Sport Rob Nevin, împreună cu doi directori independenți Robert Leitao și John Hooks.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE