Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kamala Harris susține că Donald Trump e „instabil și dezechilibrat”. Declarația candidatului republican care a încins lupta pentru Pennsylvania

Kamala Harris, candidatul Partidului Democrat la alegerile prezidențiale din Statele Unite, l-a criticat în termeni duri pe Donald Trump, principalul ei contracandidat la scrutinul pentru fotoliul de la Casa Albă, cu ocazia unui miting electoral organizat luni în Pennsylvania, unul dintre şapte state cheie (aşa-numitele „swing states”) care ar putea decide rezultatului alegerilor din 5 noiembrie, relatează Euronews.com.

Kamala Harris a afirmat că Donald Trump are un comportament din ce în ce mai „instabil și dezechilibrat”, după ce fostul președinte american a sugerat că Armata SUA ar putea fi folosită pentru a face față „inamicului din interior”.

„El crede că oricine nu îl susține sau care nu se supune voinței sale este un dușman al țării noastre”, a declarat Harris, avertizând că un al doilea mandat cu Trump la putere ar fi un pericol pentru America.

Cei doi candidați la alegerile prezidențiale au făcut declarații, în contextul în care sunt în campanie electorală în Pennsylvania, unul dintre cele mai disputate state americane pentru scrutinul prezidențial.

Mitingul electoral a fost organizat cu ocazia celei de-a zecea vizite pe care vicepreședintele american Kamala Harris o efectuează în campanie. În schimb, Donald Trump a susținut un discurs într-o primărie din suburbia Philadelphia, după ce s-a deplasat în alte două orașe din statul Pennsylvania.

Trump sugerează să fie eliminat „inamicul din interior” cu ajutorul Armatei SUA

Donald Trump a făcut afirmațiile controversate în cadrul unui interviu acordat luni postului Fox News, după ce a fost întrebat despre despre „agitatorii din exterior” care ar putea perturba ziua alegerilor.

„Cred că problema cea mai mare este inamicul din interior. Avem niște oameni foarte răi. Avem niște oameni bolnavi, nebuni radicali de stânga. (...) Ar trebui să fie foarte ușor de gestionat, dacă este necesar, de Garda Națională, sau dacă este cu adevărat necesar, de către Armată, pentru că nu pot lăsa să se întâmple asta.”, a spus Trump, potrivit sursei citate.

Atât democrații, cât și republicanii anticipează că ar putea fi o luptă strânsă pentru a câștiga statul Pennsylvania, unde Joe Biden l-a învins pe Trump la aproape 80.000 de voturi în urmă cu patru ani..

Luni, în cadrul unei adunări municipale în suburbia Oaks, Trump a vorbit despre dorința sa de a crește forajul petrolier în SUA, pe care a legat-o de scăderea costurilor.

„Vom fora, vom avea atât de multă energie și vom reduce prețurile”, a spus Trump.

De asemenea, fostul președinte a acuzat că datele guvernamentale au fost manipulate pentru a ajuta campania democraților.

Între timp, Harris a încurajat cetățenii americani să voteze devreme în statul în care șapte milioane de persoane sunt așteptate să voteze la viitoarele alegeri.

Pennsylvania și cele 19 voturi electorale ale sale, cele mai multe dintre toate statele în curs de schimbare, au generat de departe cea mai mare atenție din partea campaniilor prezidențiale democrate și republicane.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE