Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Scăpăm de caniculă. Spre finalul lunii iulie, urmează o perioadă de răcire a vremii, cu ploi torențiale

Codul portocaliu de caniculă urmează să expire în acest weekend, în aproape toate zonele țării, iar de săptămâna viitoare se va resimți o răcorire a vremii, în toate regiunile țării.

Vremea în Capitală, în weekendul de Sfântul Ilie (20-21 iulie)

Totuși, valul de căldură va persista în Bucureşti sâmbătă şi duminică, iar noaptea va fi tropicală, potrivit prognozei speciale emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru Capitală.

Astfel, până duminică, la ora 12:00, va fi caniculă, disconfort termic ridicat şi indice temperatură-umezeală (ITU) de peste 80 de unităţi.

Temperatura maximă va fi de 35 - 37 de grade, iar cea minimă de 22 - 24 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

Duminică, valorile termice se vor mai pondera, astfel că maxima va fi de 33 - 34 de grade, însă disconfortul termic rămâne ridicat.

Urmează o perioadă de răcire a vremii, cu averse

Meda Andrei, Meteorolog ANM: ”Codul portocaliu de caniculă o să expire foarte repede. A mai rămas doar așa pentru temperaturile minime. În aceste zone cu portocaliu, temperaturile sunt chiar și în orele dimineții mai ridicate, însă în curând nu va mai fi cazul.

Pentru sâmbătă, însă, doar Doljul, Oltul și Teleormanul vor rămâne în cod portocaliu, în timp ce sud-vestul - sudul țării vor fi cu cod galben, săptămâna viitoare. Un pic mai cald, iarăși, la început, cu maxime termice în general de peste 30°, doar pe suprafețe mici, 35 de grade în regiunile sudice, iar cam de la mijlocul săptămânii, de joi, cel mai probabil să se resimtă o răcorire a vremii cel puțin pentru 2-3 zile, în toate regiunile, cel puțin din datele de care dispunem acum, iar acest schimb de masă, care se face treptat zilele acestea, se face cu instabilitate atmosferică.

Am văzut și zilele trecute, se va întâmpla și astăzi, și mâine și săptămâna viitoare, deci o să fie momente de instabilitate atmosferică caracterizată prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de vânt, vijelii, grindină, în această după-amiază pe la munte, spre seară se înceapă mai pe partea de sud-est a țării, pe centru, până mâine dimineață, în afară de est și sud-est, cam toate zonele vor fi traversate de astfel de fenomene.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE