Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia ar încerca să încorporeze în armata sa 3.000 de soldaţi nord-coreeni pentru frontul din Kursk

Rusia intenţionează să încorporeze într-una dintre brigăzile sale de asalt circa 3.000 de soldaţi nord-coreeni care ar putea fi desfăşuraţi în provincia rusă de graniţă Kursk unde armata ucraineană a ocupat o porţiune de teritoriu, afirmă surse din serviciul militar de informaţii ucrainean (GUR) citate de publicaţia Kiev Post, preluată marţi de agenţia EFE.

Rușii vor să folosească soldați nord-coreeni pentru a elibera zona Kursk

Conform acestor surse, soldaţii nord-coreeni vor intra în rândurile Batalionului Special Buriaţia (denumit astfel după numele unei republici din Extremul Orient rus), care este în curs de constituire în cadrul Brigăzii a 11-a Aeropurtate de Asalt a armatei ruse. Aceştia ar urma să fie echipaţi cu armament uşor şi să fie desfăşuraţi în apropierea oraşului Sudja, cea mai importantă localitate căzută sub controlul trupelor ucrainene în Kursk şi unde se află un nod de transport al gazelor ruseşti către Europa.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat luni că Phenianul îşi sporeşte contribuţia la efortul rus de război. El a spus că a primit din partea serviciilor de informaţii rapoarte despre "intenţiile ruşilor pentru toamnă şi iarnă de a implica cu adevărat Coreea de Nord în război".

Potrivit statelor occidentale, Coreea de Nord a furnizat Rusiei mari cantităţi de muniţii pentru războiul din Ucraina, în special obuze de calibrul 152 mm şi rachete de 122 mm pentru lansatoarele multiple BM-21 Grad.

De asemenea, Rusia a folosit în acest conflict şi rachete balistice nord-coreene, afirmă Pentagonul. În schimbul muniţiilor livrate, Coreea de Nord a primit din partea Rusiei alimente şi asistenţă pentru programul său de sateliţi, conform informaţiilor obţinute de SUA şi Coreea de Sud.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE