Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kremlin: Vladimir Putin, deschis unui dialog cu cancelarul german

Președintele rus Vladimir Putin este dispus să discute cu cancelarul german Olaf Scholz, conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, duminică, citat de Interfax și preluat de dpa.

Peskov a reiterat că Rusia rămâne deschisă dialogului, dar a subliniat că, până în prezent, Germania nu a inițiat vreo propunere pentru o discuție telefonică.

Aceasta a fost reacția Kremlinului la o declarație făcută vineri de Annalena Baerbock, ministrul german de externe, care susținea că Putin nu mai dorește să comunice telefonic cu Scholz.

Recent, cancelarul german Olaf Scholz a subliniat necesitatea de a analiza opțiuni pentru pace, iar informații circulau despre posibilitatea unei convorbiri telefonice între el și liderul rus.

La începutul lunii octombrie, Peskov a afirmat că Putin este pregătit pentru dialog, deși a remarcat că relațiile dintre Berlin și Moscova sunt la un nivel extrem de scăzut, nu din cauza Rusiei. El a mai adăugat că în prezent nu există probleme comune evidente între cele două țări.

Ultima discuție între Scholz și Putin a avut loc în decembrie 2022, când cancelarul german a făcut apel la o soluție diplomatică și la retragerea trupelor ruse din Ucraina.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE