Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România şi Bulgaria înființează Comandamentul Regional pentru Forţe Speciale de la Marea Neagră

Angel Tîlvăr, Ministrul Apărării Naționale, a semnat miercuri la Washington, împreună cu omologul său din Bulgaria, Memorandumul de Înțelegere pentru înființarea Comandamentului Regional al Forțelor Speciale în regiunea Mării Negre (HQ R-SOCC), a anunțat Ministerul Apărării Naționale (MApN).

În conformitate cu cerințele stabilite, cele două ministere ale Apărării au decis formarea unei structuri de comandă și control pentru forțele speciale, reflectând interesele comune pentru întărirea securității în zona Mării Negre.

"Securitatea şi stabilitatea regiunii Mării Negre sunt o prioritate a României şi a Alianţei. Astfel, alături de Bulgaria, vom constitui un element esenţial pentru coordonarea Forţele Speciale aliate, consolidând astfel postura de descurajare şi apărare a NATO", a evidenţiat ministrul Tîlvăr, citat într-un comunicat al MApN.

Dezvoltarea HQ R-SOCC este unul dintre proiectele concrete ale României privind consolidarea posturii aliate de descurajare şi apărare pe Flancul estic, contribuind, totodată, la creşterea relevanţei regiunii Mării Negre, în context aliat, a mai explicat ministerul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE