Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Raport: Turiștii cheltuiesc cel mai mult pe călătoriile care sunt aproape de casă

Călătorii poate că recuperează timpul pierdut în călătoriile internaționale, dar pandemia a creat un precedent pentru explorarea zonelor apropiate.

În ciuda unor cifre record pentru călătoriile internaționale, cele mai multe cheltuieli de călătorie provin încă din călătoriile interne. Turismul în interiorul regiunilor este, de asemenea, în creștere.

Un raport al McKinsey & Company publicat în această săptămână prezintă tendințele globale în materie de turism și ospitalitate.

McKinsey a estimat că toate costurile pentru călătoriile interne vor ajunge la 6 miliarde de dolari în 2030, urmate de cele 1,7 miliarde de dolari estimate pentru călătoriile în interiorul unei anumite regiuni. potrivit Skift.

„Călătoriile de răzbunare”, cu turiști care pleacă în străinătate după blocajele pandemiei, sună popular.

Cu toate acestea, aproximativ trei sferturi din cheltuielile de călătorie în 2023 au provenit din călătoriile interne. McKinsey a prezis că, până în 2030, călătoriile interne vor egala proporțiile de cheltuieli de călătorie din perioada prepandemică.

Spațiu pentru cazări alternative

În comparație cu călătorii din Europa de Vest, asiaticii din sud - cum ar fi cei din India - cheltuiesc cu 20% mai puțin. Asiaticii din sud-est - precum cei din Cambodgia și Filipine - cheltuiesc cu 55% mai puțin decât europenii de vest. Având în vedere că doar 3% din construcțiile hoteliere din Asia sunt destinate călătorilor cu bugete mai mici, nu pare că hotelurile viitoare răspund cererii de cazare la prețuri accesibile.

„S-ar putea să existe într-adevăr un potențial decalaj al ofertei”, a spus de Vries.

Un alt potențial decalaj se află la capătul opus al spectrului. Călătorii de lux înclină spre călătoriile tradiționale, 63% dintre aceștia plănuind o vacanță de tip plajă caldă în 2024.

Dar doar 20% dintre unitățile de cazare de lux se adresează acestor experiențe.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE