Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trufe, Nutella și vin: Aventura feroviară gata pregătită în regiunea Piemonte din Italia

Regiunea Piemonte din nord-vestul Italiei este un tărâm cu dealuri acoperite de podgorii, păduri pline de trufe și restaurante cu stele Michelin.

Noile rute feroviare, dintre care una este deja în funcțiune, facilitează explorarea acestei zone cu trenul.

În această vară, puteți călători pe calea ferată între orașul Asti, producător de vin spumant, și Alba, capitala trufelor albe. Anul viitor, mai multe servicii vă vor permite să explorați satele istorice ale regiunii.

Luați trenul spre Asti pentru vin și festivaluri

La sfârșitul anului trecut, mai multe rute feroviare regionale au fost reluate în Piemont după o pauză de 12 ani.

Șase servicii de trenuri dus-întors circulă acum în zilele lucrătoare între orașele Asti și Alba.

Asti este renumit pentru producția de Asti Spumante - un vin alb spumos - și Moscato d'Asti, un vin spumant de desert.

Programați-vă vizita pentru toamnă, dacă doriți să coincideți cu festivalurile de vinuri ale orașului, inclusiv Douja d'Or și Festival delle Sagre.

Dar nu trebuie să fiți un iubitor de vinuri pentru a vă bucura de oraș. Cei care au un ochi pentru arhitectură vor aprecia grațiosul Palazzo Alfieri în stil baroc, deschis ca muzeu cu decorațiuni interioare și mobilier original, și clopotnița medievală Torre Troyana.

Dacă vizitați orașul în luna septembrie, veți găsi orașul în efervescență, deoarece găzduiește cursa anuală de cai Palio în Piazza Campo.

Luați trenul spre Alba pentru trufe și Nutella

Din Asti, urcați în tren spre Alba, un oraș cunoscut la nivel internațional pentru târgul anual de trufe albe.

Vânătorii și câinii lor adulmecă acești tuberculi prețioși în pădurile din jurul orașului și puteți încerca această delicatesă în sezon, între octombrie și decembrie, în zeci de restaurante și la târgul anual.

O puteți asorta cu vinurile puternice din regiunea Langhe din împrejurimi, proiectată de UNESCO, cum ar fi Barolo și Barbaresco.

În Alba a fost inventată crema de ciocolată Nutella.În afară de mese și restaurante, puteți vizita Catedrala romanică din cărămidă roșie San Lorenzo, care a fost puternic restaurată în secolul al XIX-lea, biserica San Domenico din secolul al XIV-lea și ultimele turnuri medievale rămase în oraș.

Puteți transforma călătoria dintre Asti și Alba într-un traseu rotund, pornind din orașul Torino și revenind în oraș.

Noi rute de tren în Piemont vor fi lansate anul viitor

Din ianuarie 2025, se va redeschide linia dintre Savigliano și Cuneo. Savigliano are un centru drăguț cu arcade și case istorice și găzduiește un muzeu al trenurilor.

Cuneo este un oraș elegant, cu arhitectură neoclasică, cunoscut ca fiind capitala castanilor din Italia.

Asigurați-vă că încercați și Cuneesi al rhum, mici meringi cu înveliș de ciocolată neagră și umplutură de ciocolată cu rom, și ravioli del plin, mici pachețele de paste umplute cu carne și legume.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE