Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Putin parcă ar negocia cu Ucraina. Rusia vrea însă păstrarea teritoriilor ocupate și renunțarea la aderarea la NATO

Cucerirea Donbasului din estul Ucrainei este prioritatea numărul unu pentru Rusia, anunță președintele Vladimir Putin.

Aflat la un forum economic în Extremul Orient, liderul de la Kremlin a ținut să declare că Moscova este pregătită pentru negocieri cu Kievul.

Noi nu am refuzat niciodată, dacă o dorinţă de a negocia va apărea , noi nu vom refuza, a afirmat putin în timpul discuțiilor de la Vladivostok.

Negocierile însă ar trebui făcute, spune președintele rus, în baza cererilor din primăvara lui 2022, de la Istanbul. Rusia cere să îi fie recunoscute cuceririle ilegale în estul Ucrainei și Kievul să renunțe la aderarea la NATO.

În acest timp, situația pe frontul din estul ocupat al Ucrainei este grea pentru armata Kievului. Cea mai mare problemă este posibila cucerire de către soldații Moscovei a orașului Pokrovsk.

”Nu au mai fost astfel de câștiguri teritoriale de mult timp. De exemplu, alaltăieri, grupul Vostok a capturat un suprafață de șapte pe cinci kilometri dintr-o singură lovitură.

Grupul Centru are un mare succes în direcția Donețk, în direcția Pokrovsk. Câștigurile de acolo nu se mai măsoară în sute de metri, ci în kilometri pătrați.”, a declarat Putin,

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE