Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Protest în capitala Albaniei. Manifestanții din Tirana cer demisia premierului Edi Rama

Mii de susținători ai opoziției din Albania au organizat un protest în capitala Tirana, cerând demisia premierului Edi Rama. Manifestanții l-au acuzat pe Rama, aflat la putere din 2012, de corupție.

Protestatarii au aruncat cu pietre într-o clădire guvernamentală și în biroul primarului din Tirana, care este afiliat Partidului Socialist al prim-ministrului.

Poliția a stins incendiile și nu au fost raportate incidente mai grave.

Demonstranții au cerut, de asemenea, eliberarea liderului opoziției Sali Berisha, care se află în arest la domiciliu pentru acuzații de corupție încă de anul trecut, într-o mișcare despre care mulți spun că este motivată politic.

Fostul prim-ministru, care conduce Partidul Democrat din opoziție, a făcut apel la proteste din arestul său la domiciliu.

"Albania este singura țară din Europa cu liderul său de opoziție în arest politic, fără fapte, dovezi sau documente", a declarat Berisha.

În octombrie 2023, procurorii l-au acuzat pe Berisha că ar fi abuzat de funcția sa pentru a-l ajuta pe ginerele său, Jamarber Malltezi, să privatizeze terenuri publice pentru a construi 17 clădiri de apartamente.

Procurorii nu au înaintat încă acuzațiile oficiale în instanță, iar Berisha este încă investigat tehnic.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE