Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FBI: Thomas Matthew Crooks, cel care a încercat să-l asasineze pe Trump, a căutat anterior informații despre asasinul lui J.F. Kennedy

Directorul FBI, Christopher A. Wray, a declarat miercuri în fața parlamentarilor americani că atacatorul care a încercat să îl asasineze pe fostul președinte Donald Trump a tras cel puțin opt focuri cu o armă de tip AR cu cramă rabatabilă.

Cu o săptămână înainte de mitingul din 13 iulie din Butler, Pennsylvania, atacatorul a efectuat o căutare pe Google pentru „cât de departe era Oswald de Kennedy”, a declarat Wray - o referire la atacatorul care a folosit o pușcă pentru a-l asasina pe președintele John F. Kennedy în Dallas în 1963.

„Era interesat de figuri publice și - cred că acest lucru este important - începând cu 6 iulie sau cam așa ceva, a devenit foarte concentrat pe fostul președinte Trump și pe acest miting”, a spus Christopher A. Wray, potrivit The Post.

În aceeași zi, a spus Wray, atacatorul s-a înscris, de asemenea, pentru a participa la mitingul organizat de Trump.

Atacatorul, Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, a tras asupra lui Trump de pe un acoperiș, chiar în afara perimetrului de securitate al zonei în care avea loc mitingul, folosind o pușcă de tip AR. Un participant la miting a fost ucis, alți doi au fost grav răniți, iar Trump, candidatul republican la alegerile prezidențiale din acest an, a suferit o zgârietură la ureche.

Arma atacatorului a fost cumpărată legal în 2013 de tatăl său, care a vândut-o ulterior fiului său, a declarat directorul FBI.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE