Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primele cuvinte ale lui David Popovici după calificarea în finala olimpică la 100 m liber: "Eram foarte blocați în căpățânile noastre"

După aurul din finala de la 200 de metri liber, David Popovici s-a calificat și în finala "probei regină", cea de 100 de metri liber, la Jocurile Olimpice 2024. La final, campionul mondial și european a recunoscut că presiunea psihică a fost mare pentru el.

David Popovici: "Nu voi putea să intru fără trac"

"Au fost foarte OK semifinalele. Cel mai important lucru pe care îl aveam de făcut, să mă calific, a fost realizat. Aseară am adormit foarte greu, m-am culcat foarte târziu. Am avut multe lucruri de făcut: controlul doping, masa târzie, masaj, nu mai știu ce am făcut, însă m-am odihnit cât de bine am putut, la fel cum o voi face și în seara asta.

Mâine e ultima cursă de la acest concurs. Cine știe? Voi da tot ce am mai bun, nu am cum să fiu dezamăgit dacă nu iese așa cum mă așteptam eu în capul meu. Nu voi putea să intru fără trac mâine, am avut și ieri trac, a fost o finală foarte încordată, eram cu toții foarte agitați și blocați în căpățânile noastre", a spus Popovici, imediat după ce a concurat.

Finala olimpică a probei de 100 de metri liber are loc miercuri, 31 iulie, de la ora 23:39, când David Popovici ar putea deveni al doilea sportiv din istoria înotului românesc cu două titluri olimpice, după Diana Mocanu.

David Popovici: "Da (n.r.: e mulțumit de timpul obținut). În primul rând, sunt mulțumit că m-am calificat și mâine e o nouă zi, un nou concurs, cu aceeași mentalitate pe care am avut-o și pentru 200 și care mi-a priit.

Am făcut tot posibilul, cred că mă descurc destul de bine, dar deși încerc să nu mă gândesc la asta, e greu de ignorat în capul meu, dar încă nu am terminat ce aveam de făcut aici. Mâine, și cu suta de metri, indiferent de rezultat, mă voi putea bucura un pic de tot ce am reușit. Dar abia după cursa de mâine."

Performanțele lui David Popovici

Campion mondial la Budapesta 2022

Campion european la Roma 2022

Campion european la Belgrad 2024

La Europenele din 2022, de la Roma, David Popovici a bătut recordul mondial la 100 m liber, cu timpul de 46 de secunde si 86 de sutimi. În februarie 2024, chinezul Pan Zhanle a doborât recordul lui Popovici, cu timpul de 46 de secunde si 80 de sutimi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE