Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Popovici, elogiat în presa străină: ”Românul a reușit să câștige aurul într-o ultimă lungime spectaculoasă, formidabilă, meteorică”

„Românul a reușit să câștige aurul într-o ultimă lungime spectaculoasă, formidabilă, meteorică” . Este doar unul dintre titlurile apărute în presa internațională după ce David Popovici a reușit o performanță istorică, medalie de aur la Jocurile Olimpice. Mesajul cvasi general al publicațiilor este că victoria a fost binemeritată după foarte multă muncă depusă de român. 

Una dintre cele mai categorice reacții a venit de la publicația americană New York Times care a titrat victoria tânărului român în doar câteva cuvinte: ”Popovici ia aurul! Ce final incredibil!”. 

Site-ul de sport din Spania, as.com, a descris în termeni elogiativi victoria lui David Popovici în finala de 200 de metri liber. ”Românul a reușit să câștige aurul într-o ultimă lungime spectaculoasă, formidabilă”, meteorică, au scris spaniolii. 

„Paris 2024: prima bucurie (aur) pentru România cu Popovici”, titrează publicația italiană Gazzetta dello sport.

Jurnaliștii de la L’Equipe au remarcat performanța românului de 19 ani, dar, într-o notă critică, spun că timpul său este departe de a fi unul foarte bun. ”À la touche ! Învingător într-un timp mai lent decât în semifinale și destul de departe de standardele internaționale, românul i-a învins pe britanicul Matthew Richards și pe americanul Luke Hobson”, au scris francezii.

”Popovici a terminat în forță, și-a depășit rivalii și a terminat cursa pe primul loc într-un final palpitant”, notează jurnaliștii de la Al Jazeera.  

”Ăsta e Popovici. Așa a înotat Popovici în (Arena n.r.) La Defense, într-o finală care a început în frunte cu germanul Lukas Maertens, campion olimpic la 400 m.” Așa au descris performanța lui David Popovici jurnaliștii de la El Pais.  

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE