Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Răzvan Florea, după ce David Popovici s-a calificat în finala de 100 de metri liber. ”E printre puținii sportivi care reușesc să ridice viteza pe ultimii 15 m”

Răzvan Florea, medaliat cu bronz la Atena 2004, la 200 de metri spate, a comentat în direct la Euronews România cursa prin care David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 de metri liber, de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Fostul mare campion a evidențiat că David Popovici reușește să-și pună în valoare viteza și să accelereze pe ultimii 15 metri ai cursei.

În emisiunea ”Vocile care contează” de la Euronews România, Răzvan Florea a afirmat că David Popovici va concura pe culoarul doi în finala probei de 100 de metri care se va disputa miercuri seara. Înotătorul român va porni ca al cincilea favorit.

”Pe final a dat totul, dar mâine este cu totul altă zi. David ne-a obișnuit cu puterea lui de concentrare.

David ne-a obișnuit în ultimii patru ani cu un finish extraordinar, indiferent de proba de 100 sau de 200 de metri... Chiar marele Popov (Alexandr Popov, campion mondial rus la natație, n.red) spunea acum doi ani când a realizat marele record mondial de 46.86 despre David că este printre puținii sportivi care reușește să ridice viteza pe ultimii 15 metri.

Foarte mulți înotători din 2009, de la fostul record mondial, și până în 2022 la David, au ținut lângă linia de record mondial până la ultimii 15 metri. Problema acolo este: cum reușești să-ți păstrezi sau să-ți mărești viteza pe ultimii 15 metri și David este printre puținii care reușește.

Sperăm mâine să reușescă să plece un pic mai tare și să vină la fel de bine”, a declarat Răzvan Florea, la Euronews România.

David Popovici deține recordul la proba de 100 de metri liber, dar cea de 200 i se pare mai la îndemână

”Proba de 100 de metri e un pic mai greoaie. Sportivii trebuie să dea totul absolut pentru un timp foarte bun la sfârșitul celor două lungimi de bazin și nu prea există strategii. Sunt sportivi destul de masivi, după cum ați văzut. David este printre puținii sportivi care nu posedă o masă musculară extraordinară.

Din acest motiv vedem și startul care este un pic mai slab decât al celorlalți. Sunt foarte musculoși și plini de forță contracandidații lui, dar David compensează printr-o tehnică și printr-o rapiditate extraordinară pe a doua parte a acestei probe”, a mai explicat Florea.

Răzvan Florea, medaliat cu bronz la Olimpiada de la Atena din 2004, la 200 de metri spate, a ținut să precizeze că în perioada în care a activat ca sportiv de performanță, antrenorul său avea rol și de psiholog și de preparator fizic.

”Este foarte important dacă facem o paralelă cu vremurile în care înotam eu și aveam un antrenor care îmi era și antrenor de înot, antrenor de pregătire fizică și psiholog (...) astăzi, David are o echipă în spatele lui. Sunt convins că fiecare are partea lui în succesul realizat de David”, a concluzionat el.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE