Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Presa rusă de stat, interzisă pe platformele Meta din cauza „activităţilor de interferenţă străină”

Compania de tehnologie Meta, care deține Facebook, Instagram, WhatsApp și Threads, a anunțat că interzice accesul pe platforme pentru o serie de instituții media deținute de statul rus. Reprezentanții Meta spun că iau măsuri pentru a evita orice „activitate de interferență străină”. Moscova a reacționat și a calificat acțiunile grupului american drept inacceptabile.

Propaganda rusă, interzisă pe Facebook și Instagram

Meta, deținută de miliardarul Mark Zuckerberg, susține că organizațiile media de stat din Rusia folosesc tactici înșelătoare pentru a amplifica propaganda. Interdicțiile vor fi puse în practică chiar în următoarele zile, a anunțat compania. Printre instituțiile media vizate se numără grupul media RT și Rossiya Segodnya, dar și alte insituții conexe. Kremlinul a criticat decizia gigantului social media american.

Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului: Meta, prin aceste acțiuni, se discreditează. Desigur, astfel de acțiuni selective împotriva presei ruse sunt inacceptabile. Avem o atitudine extrem de negativă față de acest lucru, care, desigur, complică perspectivele de normalizare a relațiilor noastre cu Meta.

Restricțiile impuse de Meta pentru presa oficială de la Moscova vin la câteva zile de la declarațiile secretarului american de stat Antony Blinken, care a acuzat grupul media RT de activități destabilizatoare. Potrivit oficialului, acesta s-a transformat într-o filială a serviciilor secrete ruse.

La începutul lunii septembrie, administrația de la Washington a acuzat Rusia că încearcă să influențeze alegerile prezidențiale din noiembrie. Doi angajați ruși ai RT au fost puși sub acuzare în Statele Unite pentru distribuirea pe platforme sociale a unor informații de propagandă. Tot acolo, mai multe domenii de Internet care aveau legătură cu Rusia au fost interzise, iar împotriva directorului RT au fost aplicate sancțiuni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE