Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Incendii în Grecia. Pompierii români ajută la stingerea incendiilor de pădure din regiunea Attica

Pompierii români își continuă misiunea în Grecia. Ei au fost trimiși în localitatea Varnava, din regiunea Attica, pentru a stinge un incendiu de pădure.

Misiunea este îngreunată de terenul accidentat, spun pompierii.

De asemenea, temperaturile ridicate și umiditatea scăzută duc la extinderea acestor incendiilor. Iar seceta ajută la răspândirea focului.

Pompierii români au mers în Grecia inclusiv cu o cisternă uriașă cu care pot fi transportate 30 de tone de apă. Și în țară sunt incendii de vegetație.

Două elicoptere IGAV au fost ridicate pentru a stinge incendiile din zone greu accesibile în județele Mehedinți și Vâlcea.

Un alt incendiu a izbucnit duminică după-amiază la Megara, în vestul Atticii, declanşând o alertă de evacuare.

În apropiere de Salonic (est), un incendiu din Lagadas care a ars vegetaţie joasă a fost parţial adus sub control.

Kostas Lagouvardos, director de cercetare la Observatorul din Atena, a declarat duminică pentru ERTNews că răspunsul la incendii trebuie să fie rapid, altfel, având în vedere condiţiile meteorologice actuale, incendiile ar putea deveni în cel mai scurt timp incontrolabile.

Grecia este extrem de vulnerabilă la incendiile forestiere din timpul verii, în special după o iarnă deosebit de uscată. Iunie şi iulie au fost cele mai calde luni de când au început să fie colectate statistici, în 1960.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE