Miercuri începe minivacanța de Sf. Andrei și 1 decembrie, de cinci zile, cea mai lungă din acest an. Dacă vreți să plecați cu trenul către stațiunile montane, să știți că biletele sunt deja aproape epuizate la trenurile care circulă spre Valea Prahovei, unde nu este încă zăpadă suficientă pentru schi, dar asta nu pare să descurajeze pe nimeni.
Prețul pentru un sejur de trei nopți
Chiar și cele mai scumpe apartamente în hotelurile din Poiană au fost ocupate pentru minivacanța de 1 Decembrie. Un sejur de trei nopți într-unul dintre apartamente, cu un living spațios, două dormitoare și ieșire pe terasă cu vedere la stațiune, costă peste 800 de euro. Camera standard însă costă puțin peste 400 de euro pentru două persoane. Hotelierii îi așteaptă însă pe turiști cu tradiții și obiceiuri, dar și cine festive.
„Din fericire, începem perioada sărbătorilor de iarnă cu dreptul, avem un grad de ocupare de aproximativ 100%, chiar dacă iarna încă nu și-a intrat în drepturi. Totuși, cei care vor să își satisfacă dorința de a vedea zăpada pot urca pe Masivul Postăvaru, unde avem un strat de aproximativ doi centimetri de zăpadă, iar telegondola este funcțională în aceasta perioadă. Poiana Brașov este o stațiune de interes internațional, sunt foarte multe variante de agrement, plimbări în aer liber”, a declarat Roxana Cojocea, președinte Organizația Patronală de Turism Poiana Brașov, la Euronews România.
Roxana Cojocea a mai adăugat că „prețurile au explodat atât la materia primă, cât și la utilități, însă nu sunt mai mari decât în perioada anului trecut”.
„Este o creștere cu 10-15%, nu depășesc acest nivel, ceea ce este o creștere, considerăm noi, de bun simț, iar pachetele pe care hotelierii le-au pregătit includ tot felul de mese tradiționale, în afară de micul dejun asigurat, de intrări la SPA, foarte mulți dintre hotelieri au amenajat locuri de joacă pentru copii, așadar poate fi o vacanță foarte reușită, dacă aleg să meargă în Poiana Brașov”, a mai spus ea.
„O parte dintre costuri sunt suportate de hotelieri”
Totodată, președintele organizației a mai venit cu precizarea că o parte dintre costuri sunt suportate de hotelieri.
„O parte dintre costuri le suportă hotelierii, nu mai fac profitul pe care îl faceau înainte, și cei 10% în plus, pe care trebuie să îi suporte clientul”, a mai precizat Roxana Cojocea.
Întrebată dacă hotelierii s-au raportat la valoarea voucherelor de vacanță atunci când au creat pachetele, Cojocea a explicat că „este posibil”, deoarece unele dintre vouchere urmează să expire.
Gradul de ocupare în Poiana Brașov se apropie de 100% și pentru Crăciun și Revelion.